Hoe wij helpen - Kennis

Verschillende functies binnen de organisatie vragen om een verschillend kennisniveau over digitale toegankelijkheid. Het kennisaanbod over dit onderwerp is breed en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Daarom bieden wij verschillende diensten aan waarmee je je kennis kunt vergroten en verdiepen. Met een (trainings)certificaat van Stichting Accessibility laat je bovendien zien dat je als overheid of organisatie over aantoonbare kennis van digitale toegankelijkheid beschikt.

Trainingen

Onze trainingen richten zich op het verdiepen van kennis over digitale toegankelijkheid binnen een bepaald vakgebied, zoals webredactie of UX-design. Een training biedt je alle tools en informatie om digitale toegankelijkheid in je functie zo goed mogelijk te implementeren. We maken gebruik van praktijkvoorbeelden en geven inzicht in de prestaties van je website of app door te testen met bezoekers met een functiebeperking.

Op de trainingskalender vind je alle informatie over trainingen.

Workshops en bewustwordingssessie

Wanneer je digitale toegankelijkheid op een structurele manier wil doorvoeren in de organisatie heb je daar een breed draagvlak voor nodig. Met een workshop of een bewustwordingssessie zorg je voor bewustwording over dit onderwerp bij medewerkers. Zo komt er intern discussie op gang en ontstaat er ruimte voor het nemen van de eerste stappen. 

Een vast onderdeel van de sessie is een demonstratie door een blinde of slechtziende gebruiker. Deelnemers ervaren dit als zeer leerzaam, want ze leren uit de eerste hand waarom digitale toegankelijkheid zo belangrijk is. In de sessie gaan we daarnaast dieper in op nut en noodzaak van digitale toegankelijkheid. En we kijken naar waar je staat als organisatie en welke eerste stappen je kunt nemen. Na een workshop of bewustwordingssessie ben je geïnspireerd en kun je samen met je team of afdeling van start met digitale toegankelijkheid binnen de organisatie.

Een sessie duurt tussen tussen de 2 en 4 uur. Wil je meer weten? Neem contact op met Roeland Sorber of stuur ons een bericht via het formulier onderaan deze pagina.

E-learnings

Met onze e-learnings kan iedereen zelfstandig kennis opdoen over digitale toegankelijkheid. We bieden niet alleen een basis e-learning, maar ook verdiepende of verbredende modules. Je kunt zowel individueel als vanuit een organisatie een e-learning volgen. Voor organisaties zijn de e-learnings te gebruiken als onderdeel van een uitgebreid opleidingstraject. Je start bijvoorbeeld met een kick-off sessie. Daarna volgen alle deelnemers de e-learning. Deze kennis passen jullie in een vervolgssessie weer toe op praktijkvoorbeelden uit de eigen organisatie.

In de e-learnings wisselen we theorie af met video’s, praktijkvoorbeelden, opdrachten en toetsen. Na het volgen van de e-learning kun je een certificaat van deelname aanvragen.

Wij bieden momenteel deze e-learnings aan:

  • E-learning - Een introductie in digitale toegankelijkheid
  • E-learning - Hoe maak je toegankelijke documenten in Word

De basis e-learning kan aangepast worden aan je organisatie of branche. Dit jaar voegen we nieuwe modules aan het e-learningprogramma toe.

Wil je meer weten? Neem contact op met Arja Boer.

Webinars

Webinars zijn bij uitstek geschikt om op een toegankelijke en laagdrempelige manier online kennis over te dragen. Daarom bieden we het webinar ‘Een kennismaking met digitale toegankelijkheid’. In dit webinar vertellen we wat digitale toegankelijkheid is, en waaróm en voor wíe het belangrijk is. Daarnaast gaan we in op wet- en regelgeving, vertellen we meer over de standaarden voor digitale toegankelijkheid en laten we zien wat digitale toegankelijkheid betekent voor organisaties. En hoe je ervoor zorgt dat digitale toegankelijkheid structureel onderdeel wordt van je organisatie. Aan het eind van het webinar is er ruimte om vragen te stellen.

Het webinar duurt 40 minuten en vindt maandelijks plaats. Het is mogelijk om een aangepast webinar voor medewerkers te volgen.

Wil je meer weten? Neem contact op met Roeland Sorber.

 

Tag

  • Digitale toegankelijkheid

Contact

foto Roeland Sorber

Wil je jouw kennis verrijken in digitale toegankelijkheid?

Roeland Sorber

6 + 3 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier =?' geef een '6' op.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.