Hoe wij helpen - Kennis

Verschillende functies binnen de organisatie vragen om een verschillend kennisniveau over toegankelijkheid. Het kennisaanbod over dit onderwerp is breed en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Daarom bieden wij verschillende diensten aan waarmee je je kennis kunt vergroten en verdiepen. Een voorbeeld is het (trainings)certificaat van Accessibility dat je laat zien dat je als overheid of organisatie over aantoonbare kennis van digitale toegankelijkheid beschikt.

Trainingen

Onze trainingen richten zich op het verdiepen van kennis over digitale, fysiek en sociale toegankelijkheid binnen een bepaald vakgebied, zoals ontwerp openbare ruimtes, of UX-design. Een training biedt je alle tools en praktische informatie om toegankelijkheid optimaal te implementeren.

Wil je meer weten? Stuur ons dan een bericht via het formulier onderaan deze pagina.

Workshops en bewustwordingssessie

Wanneer je toegankelijkheid op een structurele manier wil doorvoeren in de organisatie heb je daar een breed draagvlak voor nodig. Met een workshop of een bewustwordingssessie zorg je ervoor dat dit onderwerp bij medewerkers gaat leven, en ontstaat er ruimte voor het nemen van de eerste stappen naar een meer inclusieve wereld.

Een vast onderdeel van de sessie is een demonstratie door een slechtziende of blinde gebruiker. Deelnemers ervaren dit als zeer leerzaam, want ze leren uit de eerste hand waarom toegankelijkheid zo belangrijk is. Ook gaan we dieper in op nut en noodzaak van toegankelijkheid. En we kijken naar waar je staat als organisatie en welke eerste stappen je kunt nemen. Na een workshop of bewustwordingssessie ben je geïnspireerd en kun je samen met je team of afdeling aan de slag met toegankelijkheid binnen de organisatie.

  • Op de webpagina Trainingen vind je alle informatie over onze workshops en bewustwordingssessies.

Wil je meer weten? Stuur ons dan een bericht via het formulier onderaan deze pagina.

E-learnings

Met onze e-learnings kan iedereen zelfstandig en op zijn eigen tijd kennis opdoen over toegankelijkheid. We bieden niet alleen een basis e-learning, maar ook verdiepende of verbredende modules. Je kunt zowel individueel als vanuit een organisatie een e-learning volgen. Voor organisaties zijn de e-learnings te gebruiken als onderdeel van een uitgebreid opleidingstraject. Je start bijvoorbeeld met een kick-off sessie. Daarna volgen alle deelnemers de e-learning module. Deze kennis passen jullie in een vervolgssessie weer toe op praktijkvoorbeelden uit de eigen organisatie.

In de e-learnings wisselen we theorie af met video’s, praktijkvoorbeelden, opdrachten en toetsen. Na het volgen van de e-learning kun je een certificaat van deelname aanvragen.

Wij bieden momenteel deze e-learnings aan:

De basis e-learning kan aangepast worden aan je organisatie of branche. Dit jaar voegen we nieuwe modules aan het e-learningprogramma toe.

Wil je meer weten? Stuur ons dan een bericht via het formulier onderaan deze pagina.

Webinars

Webinars zijn bij uitstek geschikt om op een toegankelijke en laagdrempelige manier online kennis over te dragen. Daarom bieden we het webinar ‘Een kennismaking met digitale toegankelijkheid’. In dit webinar vertellen we wat digitale toegankelijkheid is, en waaróm en voor wíe het belangrijk is. Daarnaast gaan we in op wet- en regelgeving, vertellen we meer over de standaarden voor digitale toegankelijkheid en laten we zien wat digitale toegankelijkheid betekent voor organisaties. En hoe je ervoor zorgt dat digitale toegankelijkheid structureel onderdeel wordt van je organisatie. Aan het eind van het webinar is er ruimte om vragen te stellen.

Het webinar duurt 40 minuten en vindt maandelijks plaats. Het is mogelijk om een aangepast webinar voor medewerkers te volgen.

Wil je meer weten? Stuur ons dan een bericht via het formulier onderaan deze pagina.

Contact

Portret Sandra Visser

Wil je jouw kennis verrijken in toegankelijkheid?

Sandra Visser

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. Uiteraard zijn wij wel bereikbaar via 030- 239 82 70 en info@accessibility.nl.