Fysieke toegankelijkheid – Voelbare informatie & belevingsproducten

Detail voelmaquette

Wanneer lezen en zien niet vanzelfsprekend is, is voelbare informatie een belangrijke aanvulling om een ruimte te beleven of te ervaren. Wij begeleiden en adviseren bij de ontwikkeling van tactiele producten.

Wij maken informatie en beleving voelbaar

Om iedereen te laten meedoen in de maatschappij, is het belangrijk om informatie voor iedereen beschikbaar te maken. Bij Accessibility helpen we om informatie te vertalen in voelbare producten, waardoor ruimtes of concepten tot leven komen. Deze tactiele voorzieningen zorgen ervoor dat bezoekers de hoeveelheid verdiepingen in een gebouw kunnen waarnemen. Of de architectuur kunnen ervaren. En een museum vol kunst of een speeltuin, kan ook met meerdere zintuigen beleefd worden.

Tactiele producten zijn o.a.:

  • Voelmaquette 
  • Voelplattegrond 
  • Braillevoorzieningen 
  • Voelbare afbeeldingen of logo’s
  • Voelbare speelwanden voor kinderen in musea of pretpark 
  • 2½ D- kunstbeleving in musea

Het Van Gogh Museum wil graag toegankelijk zijn voor iedereen. Het aanbieden van een voelmaquette, die alle bezoekers, maar in het bijzonder blinde en slechtziende bezoekers, kan helpen tijdens hun bezoek, is daarin een belangrijke stap. We zijn dan ook erg blij dat we dankzij de steun en expertise van Bartiméus Fonds en Accessibility, in samenwerking met de doelgroep, het museum toegankelijker hebben kunnen maken. We blijven ons de komende jaren inzetten om hierin te blijven groeien."

Mirjam Eikelenboom, educator bij het Van Gogh Museum

Wij nemen graag het hele traject uit handen en begeleiden en adviseren bij de ontwikkeling van voelbare informatie- en belevingsproducten. Om kwaliteit te borgen, werken we samen met vaste partners voor de productie van de tactiele materialen.


Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op om de opties te bespreken.

Contact

Portret Séverine Kas

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je meer weten over voelbare informatie?
Bel of mail ons.

Séverine Kas

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.