Sociale toegankelijkheid

Expertise

Sociale toegankelijkheid is één van de meest belangrijke vormen van toegankelijkheid. Het zegt iets over hoe mensen elkaar behandelen. Of ze eerlijk en open naar elkaar zijn. En met oprechte nieuwsgierigheid voor de andere persoon zodat iedereen volwaardig mee kan doen. Ga maar na, een gebouw kan goed ingericht zijn voor mensen met een beperking, maar als vervolgens een baliemedewerker heel ongemakkelijk blijft in het contact met de bezoekers, dan is de beleving van toegankelijkheid alsnog onder de maat.  

Onze producten & diensten 

“Je gaat het pas zien als je het door hebt”, zei Johan Cruijf ooit. Het startpunt van groei in toegankelijkheid begint daarom met kennis en bewustwording van dit probleem. Wil jij ook begrijpen waar iemand met een (visuele) beperking tegen aanloopt in het dagelijks leven? Bekijk de publicaties in onze kennisbank of meld je dan aan voor één van onze Bewustwordingssessies. In samenwerking met Bartiméus Fonds kunnen we dit kosteloos aanbieden voor jezelf of je team.

Wil je inzicht in de mate van sociale toegankelijkheid van je organisatie? Dan is gebruikersonderzoek of mystery visit de oplossing. Tijdens zo'n onderzoek zal een zo breed mogelijke groep, als afspiegeling van de samenleving, ervaren en terugkoppelen hoe de persoonlijke behandeling is.

  • Advies

Komt er een medewerker met een beperking in dienst, merk je onderlinge frictie in een team of wil je de bejegening richting bezoekers verbeteren? Onze toegankelijkheidsadviseurs zijn getraind om de mate van sociale toegankelijkheid in je team of organisatie te laten groeien. Dit kan gaan om een eenmalige adviessessie waarin handvatten voor teams worden aangereikt, of om meer langdurige begeleiding en organisatieverandering. Daarin zijn onderling begrip én verantwoordelijkheid voor alle partijen cruciaal wat ons betreft. Neem contact op voor meer informatie hierover. 

Sociale toegankelijkheid is mensenwerk. Om je sociale toegankelijkheid structureel te verbeteren is persoonlijke bewustwording en training cruciaal. Zo bieden we o.a. Bejegeningsworkshops en Masterclasses over Inclusiviteit aan.

Wil je aan de slag met sociale toegankelijkheid?

Neem contact op met:

Francis ter Horst – Lotterman
Projectadviseur toegankelijkheid
030 - 239 82 70
info@accessibilty.nl