Sociale toegankelijkheid

Training
De workshop is een inspirerende start voor iedere professional die in zijn werk mensen met een beperking te woord staat zoals gastheren en gastvrouwen, gidsen, baliemedewerkers, recruiters, restaurant -en recreatiemedewerkers.

Hoe spreek je iemand aan die blind of slechtziend is of in een rolstoel zit? Wat doe je wel en wat doe je niet? Hoe zit het met de regels over blindegeleide- en hulphonden? Antwoord op deze en veel meer vragen krijg je tijdens deze workshop. Je doet kennis op over de bejegening van mensen met een visuele en fysieke beperking. Ervaringsdeskundigen zullen in jouw organisatie bij diverse onderdelen aangeven hoe je om kunt gaan met een bezoeker met een beperking. Op basis van verkregen informatie, begrip en inzicht wordt verkend welke verbeterpunten er zijn op het gebied van gastvrijheid en hoe deze opgedane kennis verankerd kan worden. 

Duur

3 uur

Locatie

Incompany

Datum
  1. Op aanvraag
Kosten

Op aanvraag

Resultaat 

Na het volgen van deze workshop: 

  • Heb je aan de hand van verhalen en voorbeelden een beeld van hoe je mensen met een (visuele en fysieke) beperking welkom heet op jullie locatie of evenement. 
  • Weet je hoe belangrijk het is om mensen met een functiebeperking op een open en eerlijke wijze te woord te staan en ondersteunen.   
  • Heb je praktische tips en tools om morgen toe te passen in je eigen organisatie. 

Programma 

De workshop duurt 3 uur en is als volgt opgebouwd: 

  • Presentatie over sociale toegankelijkheid.
  • Verhalen en praktijkvoorbeelden van de trainer. 
  • Praktische tips en informatie - door ervaringsdeskundigen over specifieke plekken (bijvoorbeeld de ontvangstbalie) in jouw bedrijf - om morgen mee aan de slag te gaan. 

Praktische zaken  

  • De workshop is incompany.
  • Aantal deelnemers is in overleg.
  • Facturering volgt per e-mail na inschrijving.

De workshop is uit te breiden met een ervaringsworkshop op de eigen locatie. Tijdens deze op maat gemaakte workshop ervaren de deelnemers zelf hoe toegankelijk de omgeving op jullie locatie is voor mensen met een visuele of fysieke beperking.  
Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via  info@accessibility.nl(verzendt email) of 030-239 82 70. 

 

Contact

Afbeelding van Yvonnen Vrijhof

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Yvonne Vrijhof

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.