Onderzoeker digitale toegankelijkheid

Training
Iedereen met de ambitie tot onderzoeker digitale toegankelijkheid
onderzoeker thuis experiment

Wil jij werken als onderzoeker digitale toegankelijkheid of specialist digitale toegankelijkheid binnen je eigen organisatie? Deze beroepsopleiding zorgt dat je alle kennis en vaardigheden om direct professioneel aan de slag te gaan. Het is een volwaardige opleiding tot digitale onderzoeker van websites, apps en documenten.  

Duur

In overleg

Locatie

Eigen werkplek

Datum
  1. Op aanvraag
Kosten

op aanvraag

Resultaat

De beroepsopleiding tot onderzoeker digitale toegankelijkheid zorgt dat je direct aan de slag kan. Je kunt een volledig onderzoek opstarten en rapportage volgens de WCAG-EM opstellen.  

Programma

Na het succesvol afronden van de Basisopleiding specialist Web Content Accessibility Guidelines  start het praktijkgedeelte. In dit praktijkgedeelte krijg je de verdieping die nodig is om een volledig onderzoek en rapportage volgens de WCAG-EM op te stellen. De leeromgeving vanuit de basisopleiding blijft gedurende het gehele leertraject beschikbaar. 

Tijdens het praktijkgedeelte voer je tegelijk met een professionele auditor een audit. Na afloop worden de twee audits naast elkaar gelegd en wordt uitgebreid feedback gegeven op de punten waar de audits van elkaar afwijken. Een feedbacksessie duurt 2 tot 4 uur. Tijdens de opleiding moet elke 2-3 weken een audit worden opgeleverd. Dit betekent dat je gedurende de beroepsopleiding tussen de 11 en14 audits uitvoert en bespreekt in feedbacksessie. Je kan tussentijds ondersteuning vragen aan je praktijkbegeleider als je ergens tegenaan loopt.  

Werkwijze

Het leertraject onderzoeker digitale toegankelijkheid is intensief en wordt op maat voor je gemaakt. Hierbij houden we rekening met je (voor)kennis, vaardigheden en werkplek. Gedurende het leertraject wordt je intensief begeleid door een specialist van Accessibility.  

Aan het einde van het leertraject ontvang je bij het succesvol afronden een diploma op naam van Accessibility. Dit is ter beoordeling van de specialisten van Accessibility. 

Toelatingseisen

Je hebt de Basisopleiding specialist Web Content Accessibility Guidelines met het examen succesvol afgerond. Daarnaast heb je een werkplek of stageplek waar je mogelijkheid hebt om 2 tot 4 dagen per week digitale toegankelijkheidsonderzoeken uit te voeren.  

Neem voor meer informatie contact op met onze business consultants.

Contact

Ook jouw digitale omgeving voor iedereen toegankelijk?

Brian Bors