Onderzoeker digitale toegankelijkheid

Training
Iedereen met de ambitie tot onderzoeker digitale toegankelijkheid
onderzoeker thuis experiment

Wil jij werken als onderzoeker digitale toegankelijkheid of specialist digitale toegankelijkheid binnen je eigen organisatie? Deze beroepsopleiding zorgt dat je alle kennis en vaardigheden om direct professioneel aan de slag te gaan. Het is een volwaardige opleiding tot digitale onderzoeker van websites, apps en documenten.  

Tijdsduur
In overleg
Locatie
Eigen werkplek
Datum
  1. Op aanvraag
Kosten
op aanvraag

Resultaat

De beroepsopleiding tot onderzoeker digitale toegankelijkheid zorgt dat je direct aan de slag kan. Je kunt een volledig onderzoek opstarten en rapportage volgens de WCAG-EM opstellen.  

Programma

Na het succesvol afronden van de Basisopleiding specialist Web Content Accessibility Guidelines  start het praktijkgedeelte. In dit praktijkgedeelte krijg je de verdieping die nodig is om een volledig onderzoek en rapportage volgens de WCAG-EM op te stellen. De leeromgeving vanuit de basisopleiding blijft gedurende het gehele leertraject beschikbaar. 

Tijdens het praktijkgedeelte voer je tegelijk met een professionele auditor een audit. Na afloop worden de twee audits naast elkaar gelegd en wordt uitgebreid feedback gegeven op de punten waar de audits van elkaar afwijken. Een feedbacksessie duurt 2 tot 4 uur. Tijdens de opleiding moet elke 2-3 weken een audit worden opgeleverd. Dit betekent dat je gedurende de beroepsopleiding tussen de 11 en14 audits uitvoert en bespreekt in feedbacksessie. Je kan tussentijds ondersteuning vragen aan je praktijkbegeleider als je ergens tegenaan loopt.  

Werkwijze

Het leertraject onderzoeker digitale toegankelijkheid is intensief en wordt op maat voor je gemaakt. Hierbij houden we rekening met je (voor)kennis, vaardigheden en werkplek. Gedurende het leertraject wordt je intensief begeleid door een specialist van Accessibility.  

Aan het einde van het leertraject ontvang je bij het succesvol afronden een diploma op naam van Accessibility. Dit is ter beoordeling van de specialisten van Accessibility. 

Toelatingseisen

Je hebt de Basisopleiding specialist Web Content Accessibility Guidelines met het examen succesvol afgerond. Daarnaast heb je een werkplek of stageplek waar je mogelijkheid hebt om 2 tot 4 dagen per week digitale toegankelijkheidsonderzoeken uit te voeren.  

Neem voor meer informatie contact op met onze business consultants.

Contact

foto Brian

Ook jouw digitale omgeving voor iedereen toegankelijk?

Brian Bors

CAPTCHA
5 + 4 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.