Fysieke toegankelijkheid – Onderzoek

Wil je inzicht in de klantbeleving of heb je interesse in de feitelijke toegankelijkheid van een locatie? We bieden verschillende onderzoeksmethoden aan die aansluiten bij de vraag. In overleg bepalen we welke methode het meest geschikt is.

Onze onderzoeksmethoden

 • Gebruikersonderzoek
  Een gebruikersonderzoek laat je zien en ervaren hoe toegankelijk én hoe gebruiksvriendelijk je locatie of product is voor mensen met een beperking. Het onderzoek doen we samen met gebruikers met een auditieve, visuele, motorische of cognitieve beperking. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. een rolstoel, rollator en een assistentie - en geleidehond. 
 • Mystery visit
  Tijdens een mystery visit doorlopen mensen met een auditieve, visuele, motorische of cognitieve beperking de klantreis. Zij rapporteren hierover op basis van de 5B-methode: Bewustwording, Bereikbaarheid, Betreedbaarheid, Bruikbaarheid, Bejegening. Een mystery visit geeft je een helder inzicht en overzicht van de klantbeleving.
 • Focus groep
  Een focus groep is perfect als je inzicht wilt in de afwegingen, ideeën en argumenten die mensen hebben rondom een bepaald onderwerp. Op basis van jouw wensen en doelgroep kunnen wij een complete focus groep opzetten en uitvoeren met gebruikers met een auditieve, visuele, motorische of cognitieve beperking.
 • Toegankelijkheidstoets
  Een Toegankelijkheidsadviseur én een ervaringsdeskundige toetsen de locatie op basis van de criteria van de 5B-methode: Bewustwording, Bereikbaarheid, Betreedbaarheid, Bruikbaarheid, Bejegening. Hiermee krijg je een helder inzicht en overzicht van de klantbeleving.

Dit ontvang je:

 • Rapportage met onderzoeksresultaten, én eerste aanbevelingen ter verbetering van de toegankelijkheid. 
 • De mogelijkheid om met een aantal collega’s direct live mee te kijken met het onderzoek. Dit zorgt meteen voor bewustwording. 

Neem contact met ons op voor advies of een offerte. 
 

Wil jij je aanmelden als respondent voor het panel? Lees hier meer.

Contact

portret Claar van Aalten

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je meer weten of onze onderzoeken?
Of een offerte ontvangen? Bel of mail ons.

Claar van Aalten

CAPTCHA
5 + 5 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.