W3C lidmaatschap

Content

Het World Wide Web Consortium (W3C) is een organisatie die de webstandaarden voor het internet ontwerpt, zoals HTML, XHTML, XML, CSS en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).

In 1994 is het World Wide Web Consortium (W3C) opgericht. Dit Consortium bestaat uit ruim 300 leden (W3C Member organizations) uit alle delen van de wereld. Doel van het W3C is de groei en consistentie van het World Wide Web te promoten. Om dit doel te bereiken worden door of namens het W3C diverse protocollen en standaarden ontwikkeld. Binnen het W3C bestaan diverse initiatieven die in een bepaald beleidsgebied zijn gespecialiseerd. Het Web Accessibility Initiative (WAI) richt zich specifiek op de toegankelijkheid van internet. In dit kader zijn de zogenaamde Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) ontwikkeld. Deze richtlijnen schrijven, vrijblijvend, voor aan welke voorwaarden een toegankelijke site moet voldoen.

Stichting Accessibility is W3C-member

Stichting Accessibility werkt, als member van het W3C nauw samen met de organisatie om de toegankelijkheidsstandaarden te verbeteren, bij te dragen aan de Nederlandse vertaling van de WCAG standaarden en mee te schrijven aan de evaluatieprocedures voor het doen van toegankelijkheidsonderzoek (WCAG-EM).

Wetenschappelijk directeur Eric Velleman is als Advisory Committee Member actief in het W3C.

Tag

  • W3C