Toegankelijke bouwers

Het is belangrijk om bij de bouw van je toegankelijke website een goede webbouwer te kiezen. Een webbouwer met kennis in huis heeft en het liefst met aantoonbare ervaring. In de lijst op deze pagina vind je webbouwers die betrokken zijn (geweest) bij de bouw van websites die deelnemen aan het Waarmerk drempelvrij.nl. Veel overheidsorganisaties vragen aantoonbare kennis over de Webrichtlijnen in hun aanbesteding. Een trainingscertificaat van onze stichting staat hierbij goed aangeschreven.

Toegankelijke WebbouwerWij houden een lijst bij van de bouwers die de websites hebben gebouwd die wij hebben geïnspecteerd voor een Waarmerk drempelvrij.nl. Dat zijn tegenwoordig zowel onderzoeken voor versie 1 als versie 2 van de standaard. Als een website een groen mannetje heeft verdiend, verdient de bouwer van die site het predicaat Toegankelijke Bouwer (zie afbeelding hiernaast). Wij nemen deze bouwer dan op in onderstaand overzicht van toegankelijke webbouwers met ervaring.

Trainingen

Er veel daarnaast organisaties die bij ons trainingen volgen over toegankelijkheid en de Webrichtlijnen. Organisaties waarvan medewerkers bij ons een training hebben gevolgend worden door ons in een overzicht opgenomen.

Versie 2

Sinds 2011 geven we training over de toegankelijkheidsstandaard Webrichtlijnen 2. Deze meerdaagse trainingen leer je alles over de standaard. Daarbij geven we praktijkvoorbeelden en inzicht in het gebruik van je website door bezoekers met een functiebeperking. Ook de relatie van toegankelijkheid met zoekmachine optimalisatie komt aan de orde. Veel informatie over de richtlijnen publiceren we trouwens in onze kennisbank.

Webbouwers met drempelvrij Webrichtlijnen versie 2 cursuscertificaat
Webbouwers met drempelvrij WCAG 2.0 cursuscertificaat

Versie 1

Tot 2011 gaven we trainingen over de inmiddels verouderde toegankelijkheidsstandaard. Organisaties die deze trainingen hebben gevolgd kun je hier terugvinden:

Webbouwers met Webrichtlijnen versie 1 cursuscertificaat
Webbouwers met het drempelvrij versie 1 cursuscertificaat

Aantoonbare ervaring

In onderstaande tabellen staan in de laatste kolom bij welke site de webbouwer betrokken is geweest. Het niveau waaraan de gebouwde site voldoet staat tussen haakjes achter de site naam. De volgorde van de lijst is bepaald op basis van een gewogen puntensysteem voor de (toegankelijke) sites waaraan de webbouwer heeft meegewerkt. Daarbij telt een site die voldoet aan de Webrichtlijnen bijvoorbeeld zwaarder mee dan een site die aan prioriteit 1 en 2 voldoet. De bouwer met de meeste punten staat bovenaan. Bouwers met gelijke score zijn alfabetisch gerangschikt. De tabellen voor Waarmerk drempelvrij versie 1 en versie 2 zijn los vermeld.

Ben je als webbouwer betrokken geweest bij de bouw van één van de sites, maar staat je organisatie er nog niet bij? Neem dan contact op met de eigenaar van de site: Alleen de eigenaar van de site kan jou bij ons aanmelden. 

Toegankelijke bouwers Waarmerk drempelvrij.nl versie 2
Organisatie Sites
Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT
Green Valley
InfoProjects
Rox Media
Cinnamon Interactive
Maximum Alliances BV
Your Source
Rhinofly
Youwe
frismedia
Digidentity en Netcreators bv
Seneca
Akse Media bv
KPMG CT
Cinnamon Interactive BV
Vierkante Meter
Unc Inc
Maximedia
Van Eldijk
RS&P
Incentro
Studio September
Fenoza
TrueLime
RRWD web development
CapabilIT
Waterloo Producties BV
Clear Logic
Fabrique
Insiders
Wise-Internet b.v.

 

Toegankelijke bouwers Waarmerk drempelvrij.nl versie 1
Organisatie Sites
Cinnamon Interactive
InfoProjects
Green Valley
SIMgroep
Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT
RS&P
  • SAIP (p1, p2 & Webrichtlijnen)
Dutch Open Projects
Cinnamon Interactive BV
Gemeenteoplossingen
Hippo
Akse Media bv
Hyarchis
Frontis
Tam Tam
A&M ImpacT Internetdiensten BV
Mavention

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn