Campagne "Door de ogen van" bekijk het leven eens door de ogen van mensen die slecht of niet zien

Kennis
Een bril die op een woordenboek ligt

In de nieuwe campagne ‘Door de ogen van’ worden mensen uitgenodigd om het leven eens te bekijken door de ogen van iemand die blind of slechtziend is. Want je bént niet je beperking, je bent veel meer.

Je kind naar school brengen, een baan hebben, studeren aan de universiteit of skiën op topniveau. Kan dat eigenlijk als je slechtziend of blind bent? Veel mensen denken van niet. Maar dat klopt niet, want ook mensen met een visuele beperking zijn meer dan hun beperking. Ze zijn namelijk ook vaders, moeders, collega’s, studenten of sporters.

Bekijk het leven met een visuele beperking

Daarom lanceerden de samenwerkende Nederlandse organisaties voor mensen met een visuele beperking op 3 juni de campagne ‘Door de ogen van’. Hierin wordt iedereen uitgenodigd om het leven te bekijken door andere ogen. Namelijk die van iemand die blind of slechtziend is.

Studeren, zorgen, werken en sporten met een beperking

De campagne geeft in vier korte video’s een kijkje in het leven van vier mensen die met hun visuele beperking midden in het leven staan. Wolter, die voor zijn twee jonge kinderen zorgt. Patricia, die voor haar werk dagelijks moet reizen en presentaties geeft. Maaike die hard op weg is naar een startbewijs voor de Paralympische Winterspelen in Peking in 2022. En tot slot Yousef, een ambitieuze student die via het vmbo nu Rechten studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bezoek de website van de campagne

Op de campagnewebsite van 'Door de ogen van' zijn nog meer inspirerende, ontroerende en verrassende verhalen van gewone mensen te lezen. Zij laten zien wat er wél kan. Want niemand ís zijn beperking. Kijk daarom eens verder en zie de persoon en de mogelijkheden. Stichting Bartiméus is een van de initiatiefnemers achter de campagne. En we zijn extra trots op onze oud-collega Patricia als een van de vier deelnemers!

Tags

  • Bartiméus
  • bewustwording
  • campagne
  • visuele beperking

Contact

Portret Arja Boer

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Arja Boer

CAPTCHA
3 + 7 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.