Gastles met ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige Vincent zit in rolstoel voor een televisiescherm waarop staat: vincent en elianne praten over hun ervaringen in de maatschappij

Studenten leren in een gastles van 1-3 uur de basis over digitale toegankelijkheid. 

Een gastles begint vaak met uitleg over wat wij verstaan onder (digitale) toegankelijkheid, welke beperkingen er allemaal zijn, hoeveel mensen een beperking hebben en waar zij tegenaan lopen. En waarom het belangrijk is om rekening te houden met mensen met een beperking als je een product of dienst ontwerpt of bouwt. Vervolgens gaan we kort in op de wet- en regelgeving en bespreken we enkele quick wins met betrekking tot (digitale) toegankelijkheid.  

Expert en ervaringsdeskundige

Een gastles wordt gegeven door een van onze experts, meestal samen met een ervaringsdeskundige. Ervaringsdeskundigen vertellen en laten zien waar zij zoal tegenaan lopen. Bijvoorbeeld als ze iets willen bestellen op een website of een wijziging online moeten doorgeven. Een gastles van een ervaringsdeskundige maakt altijd een grote indruk.  

Gastles-op-maat

Gastlessen maken we in overleg voor iedere opleiding passend. Wij vinden het belangrijk dat de inhoud aansluit bij de rest van het opleidingsprogramma. Als een opleiding zelf een les of bijeenkomst wil verzorgen, kan dat ook. Wij kunnen indien nodig ondersteunen bij het ontwikkelen van materialen.  

Duur: 1 – 3 uur 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op! Bel 030 – 239 82 70, stuur een mail naar: info@accessibility.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

 

Bekijk hier het volledige overzicht van ons modulaire aanbod

Studenten in gesprek met ervaringsdeskundige vincent
Gastles Haagse Hogeschool

Studenten luisteren zittende aan tafel naar ervaringsdeskundige vincent, die zit in een rolstoel

Contact

Portret Arja Boer

Ook op jouw school lesgeven over (digitale) toegankelijkheid?

Neem dan contact op!

Arja Boer

CAPTCHA
1 + 5 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.