Gastles met ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige Vincent zit in rolstoel voor een televisiescherm waarop staat: vincent en elianne praten over hun ervaringen in de maatschappij

Studenten leren in een gastles van 1-3 uur de basis over digitale toegankelijkheid. 

Een gastles begint vaak met uitleg over wat wij verstaan onder (digitale) toegankelijkheid, welke beperkingen er allemaal zijn, hoeveel mensen een beperking hebben en waar zij tegenaan lopen. En waarom het belangrijk is om rekening te houden met mensen met een beperking als je een product of dienst ontwerpt of bouwt. Vervolgens gaan we kort in op de wet- en regelgeving en bespreken we enkele quick wins met betrekking tot (digitale) toegankelijkheid.  

Expert en ervaringsdeskundige

Een gastles wordt gegeven door een van onze experts, meestal samen met een ervaringsdeskundige. Ervaringsdeskundigen vertellen en laten zien waar zij zoal tegenaan lopen. Bijvoorbeeld als ze iets willen bestellen op een website of een wijziging online moeten doorgeven. Een gastles van een ervaringsdeskundige maakt altijd een grote indruk.  

Gastles-op-maat

Gastlessen maken we in overleg voor iedere opleiding passend. Wij vinden het belangrijk dat de inhoud aansluit bij de rest van het opleidingsprogramma. Als een opleiding zelf een les of bijeenkomst wil verzorgen, kan dat ook. Wij kunnen indien nodig ondersteunen bij het ontwikkelen van materialen.  

Duur: 1 – 3 uur 

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op! Bel 030 – 239 82 70, stuur een mail naar: info@accessibility.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

 

Bekijk hier het volledige overzicht van ons modulaire aanbod

Studenten in gesprek met ervaringsdeskundige vincent
Gastles Haagse Hogeschool

Studenten luisteren zittende aan tafel naar ervaringsdeskundige vincent, die zit in een rolstoel

Contact

Portret Arja Boer

Ook op jouw school lesgeven over (digitale) toegankelijkheid?

Neem dan contact op!

Arja Boer

Statusbericht

Helaas is ons contactformulier tijdelijk niet te gebruiken. We zijn wel te bereiken via info@accessibility.nl en 030 - 239 82 70.