Workshop Audiodescriptie ‘Toegankelijke video's maken’ | VOL

Evenement
Logo van de Week van de Toegankelijkheid met vier iconen die mensen met een beperking illustreren. Iemand in een rolstoel, iemand met een rollator, een vrouw met een klein kind aan haar hand en een persoon met een blindegeleidehond.

De workshop zit vol en het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven.

We helpen je wel graag verder wil je meer informatie over dit onderwerp neem dan contact met ons op via info@accessibility.nl of 030 - 239 82 70.

Video en ander beeldmateriaal wordt overal gebruikt. Reclames, instructiefilmpjes, documentaires en meer. Maar wat als je het beeld niet meekrijgt, wat blijft er dan over? Krijg je de boodschap nog wel mee?

In deze workshop nemen we je mee in wetten en normen voor toegankelijke video's. Vervolgens leer je vanuit het perspectief van de slechtziende gebruiker hoe je beelden kan beschrijven en hoe je videomateriaal kan voorzien van passende audiodescriptie. Je krijgt voorbeelden te zien en in de lange pauze gaan jullie zelf aan de slag.

Dinsdag 5 oktober 13:00 – 15:00 uur
Locatie: Online via Zoom
Uitvoerders: Lotte Bijl en Severine Kas

Maximaal aantal deelnemers: 20
Deelname: Gratis

Heb jij specifieke middelen nodig om de workshop te kunnen volgen dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld in het inschrijfformulier.

De workshop wordt gegeven door Accessibility, onderdeel van Bartiméus en is mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds.