Alles over een toegankelijke video’s, grafieken, tabellen en kaarten in een website!

De content om een website is heel divers. Dit gaat verder dan alleen afbeeldingen en tekst. Zo zie je steeds meer video. Maar in sommige branches wordt veel gebruik gemaakt van grafieken. Hoe kun je dit soort creatieve content digitaal toegankelijk maken? Hieronder worden zij allen behandeld.

Hoe maak je een toegankelijke ....

Video

Video is een effectieve en aantrekkelijke manier om informatie over te brengen. Een instructievideo is bijvoorbeeld voor veel webbezoekers handiger dan een lange tekstuele handleiding. Maar voor mensen met een beperking, zoals blinden en slechtzienden, kan video een probleem vormen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw video ook voor hen toegankelijk is?

Grafiek

Een grafiek zegt soms meer dan duizend woorden. Maar voor blinden en slechtzienden vormen grafieken door de combinatie van vormen, kleuren en tekst juist een probleem. Dit artikel vertelt hoe je je grafieken op het web toegankelijk kunt maken.

Tabel

Tabellen met cijfers of andere gegevens zijn handig om overzichtelijke informatie snel over te brengen. Maar voor mensen met een visuele beperking wordt de informatie uit zo'n tabel pas begrijpelijk als de tabel op de juiste manier is aangemaakt. Dit artikel vertelt hoe je een tabel toegankelijk kunt maken.

Kaarten

Een kaart of plattegrond is vaak een handig middel om informatie in een oogopslag duidelijk te maken - maar niet voor mensen met een visuele beperking. Hoe zorg je ervoor dat de geografische informatie die je wilt overbrengen ook voor hen toegankelijk is?