Toegankelijkheid fysieke omgeving

Training
De sessie is een inspirerende start voor iedere professional om bewustzijn te krijgen over het belang van de toegankelijkheid van gebouwen, openbare ruimtes en omgevingen.
Man met geleidestok en vrouw zonder stok lopen door een gang in een kantoorpand.

Tijdens deze sessie worden jij en je collega’s bewust van de toegankelijkheid van jullie gebouw, locatie of openbare ruimte. Je ervaart hoe mensen met een (visuele) beperking gebruik maken van een gebouw of ruimte. Ook maak je kennis met obstakels die mensen in een rolstoel of met een rollator tegenkomen op straat. Aan de hand van verhalen en voorbeelden laten onze experts je ervaren welke dagelijkse uitdagingen mensen met een beperking tegen komen. Tijdens de sessie kom je te weten wat jij hieraan als professional kan bijdragen. Want een fysiek toegankelijke locatie of omgeving is voor iedereen gebruiksvriendelijk en bereikbaar.

Tijdsduur
2 uur
Locatie
Incompany 
Datum
 1. Op aanvraag
Kosten
op aanvraag

Resultaat

Na het volgen van deze sessie:

 • Heb je aan de hand van verhalen en voorbeelden ervaren hoe het is om  met een (visuele) beperking gebruik te maken van gebouwen, openbare ruimtes en/of omgevingen.
 • Weet je hoe belangrijk het is om een fysieke toegankelijk locatie te hebben voor al je bezoekers.
 • Heb je praktische tips en tools om morgen toe te passen in je eigen praktijk.

Programma

De sessie duurt 1,5 uur en is als volgt opgebouwd:

 • Verhalen en praktijkvoorbeelden van de trainer.
 • Algemene informatie over het gebruik van openbare ruimtes, gebouwen en omgevingen voor mensen met een beperking.
 • Presentatie over fysieke toegankelijkheid, wetgeving en richtlijnen.
 • Praktische tips en informatie om morgen aan de slag te gaan in de eigen praktijk.

Praktische zaken

 • De bewustwordingssessie is incompany.
 • Aantal deelnemers is onbeperkt.
 • Facturering volgt per e-mail.
 • Het webinar wordt verzorgd door een van onze experts Guus Janssen, Steven Dekker, Yvonne Vrijhof of Rob Verberne.

Deze bewustwordingssessie is uit te breiden met een ervaringsworkshop op de eigen locatie. Tijdens deze op maat workshop ervaren de deelnemers zelf hoe het is om met een visuele of fysieke beperking door jullie locatie te gaan, aangesproken te worden en opdrachten te doen. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via 030-2398270 of info@accessibility.nl

 

Contact

Afbeelding van Yvonnen Vrijhof

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Yvonne Vrijhof

CAPTCHA
4 + 8 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier=?' geef je een '6' op. Let op: je moet de rekensom twee keer invullen. Je krijgt een foutmelding na de eerste rekensom, ook als je die correct hebt ingevuld. Dus vul de rekensom twee keer in om het formulier naar ons te kunnen versturen.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.