Vacature - Onderzoeker Digitale Toegankelijkheid

Opengeklapte MacBook met grafieken op het scherm

Hoe toegankelijk is de informatie op een website? Jij onderzoekt ‘t.
Informatie opzoeken op een website of online shoppen. Ook voor mensen met een visuele of andere beperking zou dit de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Toch is dit niet altijd het geval. Daarom helpen we bij Accessibility organisaties en bedrijven om hun website toegankelijk te maken voor iedereen. Als Onderzoeker Digitale Toegankelijkheid ben jij daarbij onmisbaar.

Jouw rol als Onderzoeker Digitale Toegankelijkheid bij Accessibility

Op een paar minuten lopen van Station Utrecht Overvecht vind je Stichting Accessibility. Als je tenminste op kantoor bent, want jouw werkzaamheden kun je prima vanuit huis uitvoeren. Jij toetst namelijk websites van opdrachtgevers op toegankelijkheid aan de hand van vastgestelde criteria. Dit doe je steeds volgens hetzelfde patroon, zodat je zeker weet dat je niets mist. De internationale richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent (WCAG) vormen hierbij het uitgangspunt. Om ervoor te zorgen dat je een expert wordt in je vakgebied, start je met een opleidingstraject van enkele maanden inclusief erkend diploma. Vervolgens ontwikkel je jezelf gedurende anderhalf jaar tot volwaardig Onderzoeker Digitale Toegankelijkheid. In de laatste fase  van je leertraject neem je, wanneer dit je voorkeur heeft, als expert steeds meer andere taken op zoals scholingen, onderzoek en consultancy met externen.

Jouw klanten zijn bedrijven, instellingen en overheden die hun online producten en diensten, zoals websites, applicaties, formulieren en video’s, toegankelijk willen maken voor iedereen. In die context houd jij je bezig met het:

 • Onderzoeken van websites en andere online producten en diensten op basis van meetbare criteria voor digitale toegankelijkheid.
 • Vastleggen van je bevindingen in een technische rapportage.
 • Samenwerken met collega onderzoekers, technisch consultants, webbouwers en communicatiespecialisten.

Wie ben jij?

Jij blinkt uit in zelfstandig en nauwkeurig werken. Het liefst volgens duidelijk richtlijnen. Bovendien vind je het leuk om met jouw ICT-kennis iets te betekenen voor anderen in een maatschappelijk relevante functie. Daarbij ben je leergierig en wil je jezelf graag verder ontwikkelen als vakspecialist op het gebied van digitale toegankelijkheid. Dit vul je aan met:

 • Een technische- of ICT-achtergrond op hbo-niveau.
 • Goede kennis van HTML en/of CSS.
 • Kennis van in elk geval 2 programmeertalen, zoals Java, JavaScript, PHP, Python, C, C++ of .NET.
 • Ervaring met digitale toegankelijkheid, hulpsoftware of WCAG 2.1? Dat is een voordeel.

Wat bieden we jou

 • Een uitdagende baan waarbij je écht het verschil maakt voor een bijzondere doelgroep.
 • Een vast contract en een opleidingsprogramma
 • Salaris passend bij je ervaring, op basis van de CAO Gehandicaptenzorg
 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.
 • Een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Mail je CV en een korte motivatie voor 29 maart a.s. aan info@accessibility.nl. Als er voor deze datum al een geschikte kandidaat is gevonden sluit de vacature eerder.

Contact

Meer weten over werken bij Stichting Accessibility?

Wil je meer weten over deze vacature, Marga Zwanenburg beantwoordt graag je vragen!

Marga Zwanenburg

5 + 8 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier =?' geef een '6' op.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.