Week van de toegankelijkheid | Ik heet je welkom: gastvrijheid begint online!

1 uur
Webredacteuren, marketeers, communicatiemedewerkers of content managers van organisaties uit de vrijetijdsbranche
13 verschillende mensen met de tekst gewoon welkom

Een dagje uit begint vaak al online met een bezoek aan de website. Zeker voor mensen met een beperking is online informatie inwinnen essentieel. Want is de locatie wel toegankelijk voor iemand in een rolstoel? Zijn er aangepaste toiletten? Een paar vragen waarop via de websites van vrijetijdslocaties antwoord wordt gezocht. Accessibility deed in samenwerking met @toegankelijkerecreatie een bijzonder gebruikersonderzoek naar de websites van bedrijven uit de vrijetijdsbranche. Aan de hand van de resultaten delen we in deze workshop praktische tips om je website direct gastvrijer te maken voor iedereen. Zo zorg je dat ook mensen met een beperking zich welkom voelen op jouw website.

Tijdsduur
12:30-13:30 uur
Locatie
Online via Zoom
Datum
  1. 6 oktober 2022
Kosten
Kosteloos

Resultaat

Na het volgen van het webinar:

  • Kijk je met andere ogen naar de content op je website.
  • Heb je praktische tips waarmee je direct je website toegankelijker maakt voor iedereen.
  • Weet je dat kleine aanpassingen al een groot verschil maken.

Werkwijze

Accessibility heeft in 2021 uitgebreid onderzoek gedaan naar de websites van organisaties uit de vrijetijdsbranche. Het onderzoek werd uitgevoerd met hulp van 14 ervaringsdeskundigen met een fysieke, cognitieve of visuele beperking. We delen tijdens het webinar de bevindingen en geven aan de hand hiervan praktische tips.

Praktische zaken

Contact

Anouk Butterlin

Ook jouw digitale communicatie voor iedereen toegankelijk?

Anouk Butterlin

8 + 8 =
Los de rekensom op en geef de oplossing aan met cijfers. Bijvoorbeeld voor 'twee plus vier =?' geef een '6' op.
Privacy policy
Accessibility.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Accessibility.nl zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Voor meer informatie zie ons volledig beleid.