Summercourse 2019

In juli/augustus geven we in twee weken een reeks trainingen waarin diverse facetten van kwaliteit en toegankelijkheid van websites en documenten aan de orde komen. Het aanbod bestaat uit 6 trainingen, verdeeld over 7 dagen. Een zomerse korting is van toepassing als u zich voor meerdere trainingen inschrijft of een collega meeneemt.

Details van deze training

 • Doelgroep:

  Front End ontwikkelaars, UX-ers, interaction designers, App ontwikkelaars, Webredacteuren en Contentcreators, Grafisch Vormgevers, Ontwerpers en DTP’ers.

 • Prijs:

  U krirjgt een zomerse korting op de reguliere prijs. Inclusief studiemateriaal en lunch.

 • Korting:

  Ideële organisaties ontvangen in bijzondere gevallen korting. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 • Duur:

  7 dagen

 • Plaats:

  Trainingscentrum Accessibility in Utrecht.
  Op verzoek op locatie.

 • Data:

  • 23 juli 2019
  • 24 en 25 juli 2019
  • 29 juli 2019
  • 30 juli 2019
  • 31 juli 2019
  • 1 augustus 2019

Webtoegankelijkheid Plannen en Managen

(23 juli 2019)
Leer in 1 dag alles over digitale toegankelijkheid, de wetgeving die daar bij hoort en hoe je hier mee om kan gaan in je organisatie. Deze training is gericht op managers en product owners bij overheden en in het bedrijfsleven.

Lees voor meer informatie over deze training de beschrijving van de Webtoegankelijkheid Plannen en Managen training.

Webtoegankelijkheid voor Front-Enders

(24 en 25 juli 2019)
In deze technische training leer je alles wat je als Front-Ender moet weten om toegankelijke webpagina’s te bouwen. Op basis van praktijkgerichte, up-to-date code-voorbeelden neemt de docent je stap voor stap mee langs alle facetten van toegankelijkheid.
Daarnaast is er een demonstratie door een blinde trainer en ervaringsdeskundige.

Lees voor meer informatie over deze training de beschrijving van de Webtoegankelijkheid voor Front-Enders training.

Toegankelijke documenten met Word

(29 juli 2019)
Op het web wordt veel gecommuniceerd via documenten, zoals PDF-bestanden en Word-bestanden. Vaak zijn deze documenten niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Na het volgen van deze training bent je in staat om toegankelijke Word documenten op te leveren, en PDF documenten die vanuit Word gemaakt zijn te controleren op toegankelijkheid.

Lees voor meer informatie over deze training de beschrijving van de Training Toegankelijke Documenten met Word.

Toegankelijke documenten met Adobe Indesign

(30 juli 2019)
Ook al maak je je document in Word of Adobe InDesign, je moet bijna altijd nabewerken in Acrobat Pro om je PDF toegankelijk te krijgen. Je kan jezelf echter een hoop werk besparen door een goed InDesign bestand te maken.

Lees voor meer informatie over deze trainingen de beschrijving van de Training Toegankelijke PDF-bestanden met Adobe Indesign.

Webtoegankelijkheid voor UX-ers

(31 juli 2019)
Deze training is specifiek gericht op UX-ers en leert je hoe je in je ontwerp rekening kunt houden met webtoegankelijkheid en de richtlijnen. Tijdens de training duiken we in op de verschillende soorten gebruikers die beperkingen ervaren tijdens het bezoeken van websites. We behandelen de problemen die deze gebruikers ervaren en hoe ze hiermee omgaan.

Lees voor meer informatie over deze training de beschrijving van de Webtoegankelijkheid voor UX-ers training.

Workshop PDF documenten toegankelijk maken met Adobe Acrobat Pro DC

(1 augustus 2019)
Ook al maak je je document in Word of Adobe InDesign, je moet bijna altijd nabewerken in Acrobat Pro om je PDF toegankelijk te krijgen. Van PDF's die je krijgt aangeleverd is vaak geen bron beschikbaar en heb je ook Acrobat Pro nodig om deze toegankelijk te maken.

Lees voor meer informatie over deze trainingen de beschrijving van de Workshop PDF documenten toegankelijk maken met Adobe Acrobat Pro DC

Cursusleiders en certificaat

De trainingen wordt gegeven door mensen die stuk voor stuk een gedegen kennis van de kwaliteit en toegankelijkheid van websites hebben. Voor elk van de gevolgde trainingen ontvangt u een certificaat.

Ben je webbouwer? Veel overheden vragen bij aanbestedingstrajecten om aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van toegankelijk bouwen en de Webrichtlijnen. Onze trainingscertificaten zijn hierbij van grote waarde.

Kosten en opgave

U kunt zich voor deze trainingen afzonderlijk inschrijven via de betreffende pagina, hierbij bieden we uiteraard een zomerse korting. Als u zich met twee personen inschrijft voor een training of als zich voor twee trainingen inschrijft krijgt u 25% korting op de totaalprijs. Prijzen zijn inclusief lunch en exclusief 21% BTW.

 (*) 3 aanmeldingen is de ondergrens voor de doorgang van een training. Deze kortingen zijn uitsluitend van toepassing op de trainingen tijdens de summercourse)

Aanmelden voor deze training

Voor meer informatie kunt u ons bellen: 030-2398270.

Gerelateerd

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn