Terug naar overzicht Innovatie en Ontwikkeling

Project Kennis delen

Er is veel kennis over digitale toegankelijkheid die opdrachtgevers, ontwerpers en ontwikkelaars zouden kunnen helpen om hun diensten en producten toegankelijker te maken voor een grotere doelgroep. Het is bijvoorbeeld bekend dat websites die toegankelijk zijn voor mensen met beperkingen ook beter functioneren voor mensen zonder beperkingen. Dat zorgt voor winst op meerdere vlakken.

Doel

In de afgelopen 18 jaar hebben we bij stichting Accessibility een zee aan kennis opgebouwd over toegankelijkheid en deel hiervan stellen we al online beschikbaar. Toch zien we dat opdrachtgevers, ontwerpers en ontwikkelaars moeite hebben met het onderwerp en de informatie die ze nodig hebben niet voldoende kunnen vinden. We gaan daarom onderzoeken hoe we onze data, tools en kennis zo beschikbaar kunnen stellen dat deze groepen daarmee snel aan de slag kunnen en willen.

Aanpak

In dit project voeren we een verkenning uit. We willen weten wat een kennisbank zou moeten bieden aan opdrachtgevers, designers en ontwikkelaars zodat zij snel verder kunnen met hun project maar wel voldoende informatie en motivatie meekrijgen om daarin digitale toegankelijkheid mee te nemen.

Door middel van verschillende behoefte inventarisaties hopen wij inzicht krijgen in wat voor jou belangrijk is als het gaat om informatie over digitale toegankelijkheid. Naast enquête gaan we ook interviews houden met verschillende stakeholders. Het bestaansrecht van een kennisbank hangt af van het aantal terugkerende bezoeken. Daarom kijken we ook naar de intentie van belanghebbende om deze kennisbank te gaan gebruiken. Op basis van de resultaten uit de enquête en de interviews gaan we een prototype maken. Dit prototype gaan we dan met zoveel mogelijk mensen testen voordat we een goed vervolgplan kunnen opstellen voor de realisatie van een daadwerkelijke kennisbank.

Resultaat

Voor de eerste behoefte inventarisatie hebben we een vragenlijst verspreid. Hier is goed op geantwoord en we willen dan ook iedereen bedanken die heeft meegedaan. De vragenlijst is nu gesloten en we gaan bezig met het analyseren van alle antwoorden.

Hou verder deze pagina in de gaten voor updates van dit project, deze delen we uiteraard graag!

Contactpersoon

Voor meer informatie over dit project of wil je meedenken kun je contact op nemen met Leon Baauw: l.baauw@accessibility.nl en/of Sanne Eendebak: s.eendebak@accessibility.nl.

Samenwerkende fondsen

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Bartiméus Fonds.

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn