Terug naar overzicht Mobiele apps

Where's my Rubber ducky? De shooter die je blind kan spelen

De iPhone zombie shootergame voor blinden ‘Where’s My Rubber Ducky’ is ontwikkeld door Stichting Accessibility. De game maakt geen gebruik van beeld, maar van 3D geluid om de zombiemonsters te vinden.

Go to the updated English page about Where's My Rubber Ducky for the blind.
Where is my rubber ducky splashscreen

Stichting Accessibility heeft de nieuwe iPhone zombie shootergame ‘Where’s My Rubber Ducky’ gelanceerd. Bijzonder aan het spel is dat je het kan spelen zonder het scherm te zien. Door het gebruik van 3D audio kun je precies horen vanuit welke richting een Zombie op je af komt. Daardoor is deze iPhone applicatie ook toegankelijk voor blinden, slechtzienden, kleurenblinden en iedereen die even niet naar het scherm wil kijken.

In het spel hebben buitenaardse zombies de wereld veroverd.  Ze hebben niet alleen alle vrouwen meegenomen, maar ook Jack’s badeendje. Jack is uit op wraak, hij zal er alles aan doen om zijn badeendje terug te krijgen. Gewapend met zijn shotgun  en zijn machete gaat hij op zombiejacht. Jack zal de zombies eens laten voelen wat ze hem hebben aangedaan. Er is wel een klein probleem: Jack is stekeblind. Hij moet dus puur vertrouwen op zijn gehoor. Laat de zombiejacht maar beginnen!

Aan het geluid kun je precies horen vanuit welke richting de zombiemonsters aanvallen. Richt de iPhone op ze en schiet. Door het gebruik van 3D augmented reality audio wordt in het spel een nieuwe beleving aan gaming toegevoegd zonder dat daar beeld voor nodig is. De app maakt daarvoor gebruik van het kompas en het GPS systeem in de iPhone om de richting te bepalen. Where’s My Rubber Ducky is een shooter met onbeperkt zombies en munitie, maar mocht iemand ooit het eindlevel bereiken, dan horen we dat graag.

Rubber ducky wordt gespeeldDownload 'Where's my Rubber ducky' in de iTunes store: http://itunes.apple.com/nl/app/wheres-my-rubber-ducky/id515304336
Meer informatie: www.accessibility.nl/projecten-en-publicaties/mobiele-apps/rubber-ducky
Facebookpagina van Jack: http://www.facebook.com/rubberduckyapp
Volg de strijd tegen zombies op Twitter: @rubberduckyapp

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn