Terug naar overzicht Installaties en games

Audio Game Maker

De Audio Game Maker is een applicatie waarmee blinde kinderen zelf computerspellen kunnen maken. Met een geluidenbibliotheek waaraan ze zelf geluiden toe kunnen voegen, creëren ze hun eigen games, die ze bovendien kunnen delen met anderen.

Audio Game Maker

Met de Audio Game Maker kunnen blinde kinderen zelf computerspellen maken. De applicatie biedt op innovatieve wijze een interactieve omgeving aan, waarbinnen de gebruiker geluiden kan afspelen en met zelf instelbare gebeurtenissen en (inter)acties een game kan aanmaken. De 'game-ontwikkelaar' heeft diverse opties tot zijn beschikking om een leuke game te maken. Zo heeft hij een bibliotheek met geluiden tot zijn beschikking, waar hij bovendien zijn eigen geluiden aan toe kan voegen. 

logo van de Audio Game MakerWie zijn game heeft voltooid, kan hem publiceren op het internet. De beschikbare games komen in een lijst en andere spelers kunnen ze dan ook downloaden en spelen.
Met de Audio Game Maker vergroten blinde kinderen niet alleen het aantal speelbare spelletjes voor mensen met een visuele beperking, maar ze kunnen ook aan de wereld laten zien wat voor soort spellen ze leuk vinden. De ontwikkeling van de applicatie gaf ons bovendien een belangrijk inzicht in de auditieve en creatieve ontwikkelomgeving voor blinde kinderen.

Kennis voor toegankelijke serious games

Alhoewel de Audio Game Maker in eerste instantie bedoeld is als een tool voor het maken van toegankelijk entertainment voor de doelgroep visueel gehandicapten, kan de kennis die voortvloeit uit dit project bijdragen aan de ontwikkeling van andere interactieve toegankelijke applicaties, zoals 'toegankelijke serious games'.

Dit project is een unieke kans om snel en grondig kennis op te bouwen die voor onze doelgroep van belang is om te kunnen functioneren in de informatiemaatschappij.

Deze Audio Game Maker is vanuit het project Game Accessibility ontwikkeld. Bezoek de Engelstalige site over de Audio Game Maker.

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn