Terug naar overzicht 3D printen voor voelbaar onderwijs

3D kikker ontleden

Voor ons project '3D printen voor voelbaar onderwijs' zijn we altijd op zoek hoe we 3D printen en geprinte modellen kunnen toepassen om het onderwijs aan deze doelgroep leuker, maar ook beter te maken. We doen veel onderzoek in Zeist bij en met Bartiméus maar we houden ook op internet onze ogen open. 

3D geprinte kikker

Fysieke handelingen

We komen regelmatig dingen tegen die ergens anders voor ontworpen zijn maar erg geschikt zijn om gebruikt te worden door blinden en slechtzienden. Een van de grootste problemen in het onderwijs aan deze doelgroep zijn de fysieke handelingen en proefjes die je moet doen. Dit maakt enkele vakken op de middelbare school op dit moment nog onmogelijk om te volgen als je blind bent. 

3D geprinte kikker met organen 3D geprinte kikker met organen en pincet 3D geprinte kikker met organen

Kikker ontleden

Makerbot heeft deze kikker ontledingsset ontworpen en op Thingiverse gezet. Zo kan je een kikker uit elkaar halen zonder dat het een echte kikker het leven kost. Ook zijn er geen moeilijke handelingen of scherpe messen meer nodig.  We hopen hiermee te kunnen kijken of een soortgelijke oplossing in het onderwijs ingezet kan worden voor mensen met een visuele beperking zodat zij deze onderdelen van het onderwijs toch kunnen voltooien.

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn