Terug naar overzicht Audio 2.0

LED gordijn

Het LED gordijn bestaat uit honderden Light Emitting Diodes. Dit gordijn van zes vierkante meter gebruiken we om te onderzoeken hoe we de ervaring in de wachtruimte van Bartimeus kunnen optimaliseren. De vele honderden LED's kunnen allemaal los van elkaar worden aangestuurd. Je kunt er dus ook spelletjes op spelen, bijvoorbeeld met een Kinect. We willen het LED gordijn uiteindelijk combineren met de audiomuur.

Zwart LED gordijn overzicht van dichtbij met de diverse onderdelen Zwart LED gordijn van bovenaf met diverse aansluitingen liggend op de vloer LED gordijn in werking met een patroon van groene en rode vlakken

Het LED gordijn is een nieuwe manier om de mogelijkheden van moderne technologie te beleven. Met een afmeting van twee bij drie meter is dit het 'kleinste' formaat dat op de markt te krijgen is. Om de vier centimeter zit een LED en al deze LED's op het gordijn zijn apart van elkaar aan te sturen. De LED's zijn full color RGB. Via een ethernet kabel kan het gordijn verbonden worden met b.v. een Raspberry Pi, computer, console, etc. We gaan onderzoeken wat de beste techniek is om dit LED gordijn te gebruiken.

Mogelijkheden

Video's, logo's, bewegingen van mensen en andere visualisaties kunnen allemaal getoond worden op het LED gordijn. De lichtintensiteit van de LED's is hoog. Dit maakt het LED gordijn waarschijnlijk geschikt voor mensen die b.v. slechtziend zijn. We gaan dit nog verder onderzoeken. Ook kun je het LED gordijn gebruiken om andere informatie over te brengen over bijvoorbeeld het gebouw, de audiomuur of de kantine. 

Gamification

Voordat we aan de slag gaan met allerlei visualisaties gaan we ons als eerste richten op gamification van de wachtruimte. In combinatie met bijvoorbeeld kinect of andere technologie willen we dat je allerlei spelletjes kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan een spel waarbij je een digitale voetbal moet hooghouden. Ook het spel pong en b.v. Tetris zijn waarschijnlijk erg geschikt. Er is van alles mogelijk en hier gaan we de komende tijd onderzoek naar doen. 

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn