Terug naar overzicht Europese projecten

eAccess+ netwerk

Dit internationale netwerk ondersteunt de ontwikkeling van de digitalisering van de maatschappij zodat die toegankelijk is voor iedereen, inclusief mensen met een beperking en senioren. Stichting Accessibility is coördinator van dit project als het gaat over websites en toepassingen.

eAccessplus, Europees Netwerk voor ICT toegankelijkheid

European Commission Information Society and Media en EU vlagOp verzoek van de Europese Commissie hebben wij het eAccessplus netwerk opgezet. Het netwerk ondersteunt de ontwikkeling van de digitale maatschappij zodat die toegankelijk is voor iedereen, inclusief mensen met een beperking en senioren. Accessibility is coördinator van het web-deel van dit Europese netwerk.

Doe mee

Meld je organisatie aan als associated partner in het netwerk en help mee met:

  • De uitwisseling en verspreiding van kennis en informatie uit het netwerk
  • Het formuleren van vragen die door het netwerk zullen worden beantwoord
  • Het uitwisselen van goede voorbeelden met andere eAccessplus-leden tijdens onze ledenbijeenkomsten en via ons kennisinstrument, de Hub: http://hub.eaccessplus.eu/

Associated partners staan vermeld in de lijst, zijn welkom bij de netwerkbijeenkomsten en kunnen altijd de andere partners vragen om advies. Onder de partners zitten experts op verschillende gebieden van ICT toegankelijkheid: juridisch, economisch, beleid, onderzoek etc.

En natuurlijk hopen we dat associated partners digitale toegankelijkheid een plek geven in hun eigen organisatie, filosofie en strategische plannen. Overige leden van het netwerk kunnen daarbij helpen.

Drie terreinen

Logo eAccessplus netwerkHet eAccessplus netwerk houdt zich bezig met drie terreinen van expertise:

  • Webtoegankelijkheid
  • Toegankelijke media en communicatie
  • Informatie en service terminals

De website biedt kennis en informatie over deze onderwerpen en een gespecialiseerde Hub per onderwerp. Ook is er een actuele agenda met daarin relevante events. Wij organiseren enkele malen per jaar een bijeenkomst voor de leden in verschillende landen in Europa. Daar kunt u kennismaken met mensen die met dezelfde vragen worstelen of daarvoor al een oplossing hebben gevonden.

Over eAccessplus

eAccessplus is een project van de Europese Commissie binnen het zevende Kader programma.Logo 7e Kader Programma EU Meer informatie: http://www.eaccessplus.eu/

Meedoen met eAccessplus

Dat kan door je op te geven bij http://www.eaccessplus.eu/comeandgetinvolved.

De laatste update van de leden is te vinden op: http://www.eaccessplus.eu/node/6. De vaste partners in dit consortium waarmee we werken zijn: Universitaet Linz, GEIE ERCIM, Fraunhofer-Gesellschaft zur foerderung der angewandten forschung e.v., University of York, Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, University of the Aegean-Research Unit, Next Generation4all group c.v., INDRA Software Labs SLU, Stichting Accessibility, Tingtun AS, Association for the advancement of assistive technolgoy in Europe, Associazione Italiana per l'Assistenza Agli Spastici Provincia di Bologna, Hjalpmedelsinstitutet, Consiglio Nationale Delle Ricerche, European Network for Accessible Tourism ASBL, Stichting Dedicon, National Disability Authority, The Paciello Group, IN2 Search Interfaces Development Ltd, Associazione Italiana Editori, Sensus Aps, University of Dundee, European Disability Forum, AGE, Technical University of Kosice

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn