Terug naar Congres #mustman

Sprekers

Benieuwd naar de sprekers? Hieronder vind je meer informatie over hun achtergrond en expertise.

Maria Henneman - Dagvoorzitter

Maria HennemanMaria Henneman is eigenaar/directeur van Maria Henneman Media Management BV. Zij verdiende (inter)nationaal haar sporen als journaliste en media- en beleidsadviseur. Henneman was onder meer hoofdredacteur bij de nieuws en actualiteitenrubriek Netwerk en verslaggever en presentator bij het NOS-Journaal. Ook werkte ze als beleidsadviseur voor de vakbeweging. Henneman is tevens actief als bestuurder en toezichthouder o.a. bij de Radboud Universiteit, bij het Radboud UMC en bij Clingendael, The Netherlands Institute of International Relations. Haar bedrijf Maria Henneman Media Management BV is actief in veel verschillende sectoren.


Yolande Mansveld - Directeur Stichting Accessibility

Yolande MansveldYolande Mansveld is sinds 2016 directeur van Stichting Accessibility. Yolande is arts en bedrijfskundige, voorheen algemeen directeur van Medinova en directeur strategic affairs bij Johnson & Johnson. Daarnaast is ze actief als partner van Health Care Strategy Group, lid Raad van Commisarissen Result Laboratorium en lid raad van toezicht Stichting Insula Dei Huize Kohlmann.drs. C. (Kees) van der Burg - Directeur-generaal Langdurige Zorg

Kees van der BurgKees van der Burg is directeur-generaal Langdurige Zorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In zijn portefeuille heeft hij onder meer verpleging en verzorging van ouderen, gehandicapten en (deels) de geestelijke gezondheidszorg en het daarbij behorende premie- en verzekeringsstelsel. 
Jan Willem Dreteler - lid Comité van Aanbeveling stichting Accessibility

Jan Willem DretelerJan Willem Dreteler werkt op het snijvlak strategie, marketing en communicatie. Onder zijn leiding werd de transitie van SNS Bank van kantorenbank naar internetbank gerealiseerd en is toegankelijk internetbankieren vanuit een visie op de bankfunctie mogelijk gemaakt. Het Tijdschrift voor Marketing plaatste Jan Willem in zijn Top 100 van 2007 op de achtste plaats van beste marketeers van Nederland. Vanaf 2010 is hij verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen en neerzetten van de meermerkenstrategie van bank/verzekeraar SNS REAAL. Na de splitsing van dat bedrijf in 2014 was Jan Willem Dreteler bij verzekeraar VIVAT tot 1 juli jongstleden directeur Marketing Zwitserleven.

Marleen Stikker - Directeur Waag Society

Marleen StikkerMarleen Stikker is directeur van de Waag Society. Als 'burgemeester' van De Digitale Stad ontwikkelde Marleen Stikker de eerste gratis toegangspoort en virtuele gemeenschap op het internet. Datzelfde jaar startte zij de Waag, een sociale onderneming die bestaat uit Waag Society, onderzoeksinstituut voor creative technologie en sociale innovatie en Waag Products, dat bedrijven lanceerde als 7scenes, een mobile learning en gaming platform, en Fairphone, de eerste eerlijke smartphone ter wereld. Romke de Vries - Voorzitter RvT stichting Accessibility en oud-rechter

Romke de VriesRomke de Vries heeft vanaf 1982 een glanzende loopbaan als onder meer kinderrechter achter de rug. In de beginjaren had hij altijd veel hulp van gerechtssecretarissen die uit dossiers voorlazen, cassettebandjes inspraken en hielpen stukken te selecteren. Tijdens zijn loopbaan vond de razendsnelle digitalisering van de samenleving plaats, die voor hem van extra groot belang was. Romke is ondanks zijn pensioen nog steeds regelmatig als rechter actief. Hij is tevens voorzitter van de RvT van Accessibility.


Jake Abma - Accessibility Lead ING Nederland

Jake AbmaJake is een gepassioneerd oud visual designer en UX-er die zich met dezelfde passie is gaan verdiepen in front-end development. Hij heeft als speciale expertise toegankelijkheid. Zijn doelstelling is de digitale wereld voor iedereen toegankelijk te maken. Binnen de ING heeft Jake de afgelopen jaren het gat gevuld tussen visual design/UX en developers door middel van de opzetten van een UI framework / living style guide. Twee jaar geleden startte hij een accessibility werkgroep waaruit een team is ontstaan waarvan hij de product owner is met twee werkgroepen die samen met het UI framework internationaal uitgerold wordt.


Dick Houtzager - College voor de Rechten van de Mens

Stans GoudsmitDick Houtzager werkt sinds begin 2010 bij de Commissie Gelijke Behandeling, het huidige College voor de Rechten van de Mens. Eerder deed Dick Houtzager ervaring op als rechtshulpverlener en werkte hij in Pakistan en Tanzania. Na terugkeer uit Afrika specialiseerde hij zich in het Europees en internationaal recht, met speciale aandacht voor de thema's ras en handicap. Bij Art.1 deed hij ervaring op met onderzoek en voorlichting. Hij is enkele jaren voorzitter geweest van SOLGU, een belangenbehartiger voor mensen met een handicap. Naast zijn werk bij het College is Dick Houtzager redactielid van het Journaal Vreemdelingenrecht en lid van de Permanente Commissie van deskundigen in het internationaal vreemdelingenrecht, de  Commissie Meijers.

Eric Velleman - Technisch directeur Stichting Accessibility

Eric VellemanEric Velleman is technisch directeur en toegankelijkheidsexpert. Hij heeft meer dan twintig jaar bij Bartiméus gewerkt met visueel gehandicapten, en onderzoek gedaan naar toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid en gebruikersprofielen voor mensen met een handicap en ICT. Eric is verantwoordelijk voor onze innovatie en projecten. Als onderzoeker is hij naast Accessibility verbonden aan de UTwente en aan Stichting Bartimeus.Anne-Miek Vroom - Medisch Sociologe

Portret Anne-Miek VroomAnne-Miek Vroom is oprichter en directeur van stichting IKONE. Haar doel is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren door het promoten en faciliteren van samenwerking tussen patienten en de zorgsector. Zij ondersteunt zorgorganisaties en beleidsmakers door ze te helpen zich te verplaatsen in de patient. Bijvoorbeeld via sessies met focusgroepen, research en consultancy werk. Daarnaast ontwikkelt IKONE innovaties in de zorgsector. 
Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn