Congres digitale toegankelijkheid: van must naar management

Het VN-verdrag gelijke rechten voor mensen met een beperking treedt uiterlijk 1-1-2017 in werking. Ter voorbereiding op de aankomende wet- en regelgeving organiseerde Stichting Accessibility op dinsdag 22 november 2016 het congres 'Digitale toegankelijkheid: van must naar management'. Diverse sprekers vanuit overheid en bedrijfsleven lieten zien wat de nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk gaat betekenen.

Digitale toegankelijkheid wordt steeds meer een must en is tegenwoordig eerder een organisatievraagstuk dan een technisch issue. Sprekers waren onder meer drs. Kees. van der Burg (Directeur-generaal Langdurige Zorg), en Dick Houtzager (lid van het College voor de Rechten van de Mens). Daarnaast waren er diverse sessies met bestuurders/managers uit bedrijfsleven (o.a. Zwitserleven en ING Bank) en de overheid. Onderwerpen als e-government, e-health, onderwijs, vervoer, retail/services en de gevolgen voor de toekomst kwamen aan bod. In parallelsessies werden best practices besproken en stonden de volgende vraagstukken centraal:

Logo sponsor ING Bank

  • Hoe implementeer je toegankelijkheid in een organisatie?
  • Wat betekent de nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk?
  • Hoe ziet toegankelijkheid er in de toekomst uit?
  • Hoe bieden Internet of things en andere mogelijkheden vernieuwende manieren voor dienstverlening en business? 

Stichting Accessibility is het expertisecentrum op het gebied van toegankelijkheid en bestaat dit jaar 15 jaar. Accessibility heeft vanuit een gemeenschappelijke historie een convenant gesloten met Vereniging Bartimeus Sonneheerdt en Stichting Bartimeus. Hierin wordt samengewerkt aan toegankelijke ICT innovaties voor mensen met een visuele beperking. Onze gedeelde ambitie is de mogelijkheden voor een inclusieve samenleving te bevorderen. Dit congres was daar onderdeel van.

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn