Terug naar overzicht Campagnes en initiatieven

Kalender Zien 2006

12 visueel gehandicapten gingen op stap met 12 fotografen met de vraag wat ze het allerliefste nog eens zouden willen zien. Wat wij ons nauwelijks voor kunnen stellen is door 12 fotografen op geheel eigen wijze verbeeld in 52 foto's. Samen vormen ze een kalender voor 2006.

Kalender met als thema zien voor blinden

Ik heb nooit een regenboog gezien, maar uit verhalen weet ik dat 'ie prachtig is. Die kleuren. Mijn liefde voor kleuren staat voor mij los van mijn blindheid, zegt Tom Hessels.

Presentatie van Kalender Zien in Foam (Amsterdam) De teksten zetten je aan het denken over wat zo gewoon is dat je er niet meer over nadenkt: zien. Stel dat je nog nooit de regenboog hebt gezien, of je moeder, broer, zus of je beste vriendin. Stel dat je het landschap onderweg op vakantie niet kunt zien, niet die molen, die heuvels, die bergen, die disco...

Veel belangstelling voor presentatie van kalender Zien. "Zo heb ik lang gedacht dat een vogel op een tak zit zoals wij op een stoel. Ik ben met de fotograaf gaan fietsen, op een tandem. Als we op een plek kwamen die ik mooi vond, maakte zij een foto" zegt Hester Heemskerk.

De teksten zijn op de kalender subtiel voorzien van braille. Iedere combinatie met een fotograaf leverde vier weekfoto's op die de diepste wens laten zien van mensen die zelfs niet kunnen zien wat wij de moeite niet meer waard vinden om voor stil te staan.

Bezoeker bekijkt kalender De kalender is door SNS bank gemaakt in samenwerking met Accessibility en is eind 2005 gratis verspreid naar alle klanten van SNS bank. De kalender is op 13 december 2005 tentoongesteld tijdens een bijzondere tentoonstelling van één avond in FOAM in Amsterdam en is helaas niet meer verkrijgbaar.

 
Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn