Terug naar overzicht Jubileumboek Toegankelijkheid op koers

'Wij brengen onderzoekservaring in'

In 2011 hebben Accessibility, Bartiméus en de Universiteit Twente een convenant getekend. Gezamenlijk gaan we de komende vier jaar onderzoek doen naar belemmeringen en kansen voor toegankelijke ICT-toepassingen. 

Thea van der Geest, UTwenteAlle activiteiten, kennis en ervaring van Accessibility op het gebied van ICT-toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking, is direct ontsproten aan de praktijk. Technisch directeur Eric Velleman heeft zijn ‘roots’ in het blindenonderwijs en Accessibility is ontstaan vanuit Bartiméus en werkt daar nog steeds nauw mee samen. Bovendien zijn er veel goede contacten en samenwerkingsverbanden met belangenorganisaties. We kunnen zonder overdrijving stellen dat we goed geworteld zijn in de problemen en de oplossingen in de digitale wereld voor mensen met een functiebeperking.

Toch merken we steeds vaker dat bedrijven en overheden vragen om wetenschappelijke onderbouwing van onze bevindingen. Het lag daarom voor de hand om met een van onze kennispartners – de Universiteit Twente – een duurzaam samenwerkingsverband aan te gaan. In 2011 hebben Accessibility, Bartiméus en de Universiteit Twente een convenant getekend. Gezamenlijk gaan we de komende vier jaar onderzoek doen naar belemmeringen en kansen voor toegankelijke ICT-toepassingen. ‘De Universiteit Twente heeft als motto “High tech, human touch”’, vertelt Thea van der Geest, universitair hoofddocent en senior-onderzoeker bij het Center for e-Government Studies van de UT. ‘Als onderzoekers op het gebied van communicatie en nieuwe media, richten wij ons op de human touch, op de gebruikers van de nieuwe media en ICT-toepassingen.’ De samenwerking is wat Van der Geest betreft een gouden greep: ‘Stichting Accessibility brengt de praktijkkennis en een sterk netwerk in, en wij de onderzoekservaring.’

En de eerste klap is een daalder waard, want de allereerste onderzoeksopdracht in deze samenwerking heeft het rendement van de Webrichtlijnen in kaart gebracht.

Vorig artikel: Bedrijven over de drempel

Volgend artikel: Bellen met een smile

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn