Terug naar overzicht Jubileumboek Toegankelijkheid op koers

Samen werken aan een toegankelijk internet

Internettoegankelijkheid staat op de kaart! Een mooier cadeau voor ons tienjarig jubileum kunnen we ons niet wensen!

Henk van de BeldOverheid en bedrijfsleven raken steeds meer doordrongen van het belang om hun websites en ICT-toepassingen in te richten volgens de toegankelijkheidsrichtlijnen. Zo zijn zij werkelijk voor iedereen – ook voor mensen met een functiebeperking – bereikbaar. Geen overbodige luxe, want de groep mensen met visuele, auditieve, verstandelijke of motorische beperking is groot én deze groep groeit bovendien als gevolg van de vergrijzing. Veel organisaties nemen gelukkig hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door deze – vaak vergeten – groep ondersteuning te bieden. Daarbij ontdekken zij bovendien dat een toegankelijke website een relatief eenvoudige investering is in een betere vindbaarheid op de digitale snelweg.

Ook zijn zij daarmee klaar voor ICT-ontwikkelingen als smartphones, tablets en toekomstige technische snufjes. Wij zijn er trots op dat we hieraan als expertisecentrum voor ICT-toegankelijkheid een bijdrage hebben kunnen leveren. De kennis en ervaring die we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd wordt internationaal erkend. We praten op alle niveaus mee over regelgeving, technische ontwikkelingen en onderzoek. Van de ontwikkeling van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) tot de Webrichtlijnen voor de Nederlandse overheid. Van website-inspecties tot trainingen. Van Microsoft Nederland tot de Rijksoverheid. En van EU Commissie tot de plaatselijke supermarkt.

Steeds meer organisaties weten ons gelukkig te vinden voor vragen en onderzoeken. Omdat we als doel hebben om onze kennis over ICT-toegankelijkheid zo breed mogelijk ter beschikking te stellen, bieden we veel gratis online informatie en hebben we een telefonische hulpdienst voor allerhande toegankelijkheidsgerelateerde vragen. En dat doen we als ideële, geaccrediteerde instelling al tien jaar lang, vanuit ons hart, en vanuit de overtuiging dat iedereen voordeel heeft van ICT-toegankelijkheid.

In het kader van ons tienjarig jubileum hebben wij daarom alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van ICT-toegankelijkheid en onze rol daarin verzameld in dit jubileumboek. Voor iedereen die wil weten waar zijn organisatie staat in de ontwikkelingen in ICT-toegankelijkheid, en waar Stichting Accessibility u mee van dienst kan zijn. Met gepaste trots presenteer ik u dit fraaie overzicht van tien jaar Stichting Accessibility; tien jaar kennis, ervaring en passie op het gebied van ICT-toegankelijkheid!

Henk van de Beld

Algemeen directeur Stichting Accessibility

Vorig artikel: Tien jaar passie voor ICT Toegankelijkheid

Volgend artikel: Eric Velleman vertelt...

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn