Terug naar overzicht Jubileumboek Toegankelijkheid op koers

Eerste hulp bij ICT aanbestedingen

Een goede aanbesteding of opdracht scheelt later veel tijd en geld, en geeft de zekerheid dat uw website klaar is voor de toekomst.

man in Accessibility shirt met stethoscoopEen nieuwe website is altijd een goed moment om de communicatie- en internetstrategie van uw organisatie kritisch onder de loep te nemen. Is onze boodschap helder, strookt de website met onze huisstijl en bedrijfscultuur, en… zijn we voor iedereen vindbaar en bruikbaar? Grote kans dat er in ieder geval op dat laatste punt verbetering mogelijk is.

Ga daarom eens met uw ICT-leveranciers om tafel zitten om uw nieuwe website volgens de Webrichtlijnen te laten bouwen. Uw website is daarmee toegankelijk voor iedereen en is tegelijk ook beter vindbaar via zoekmachines. Bovendien moeten overheidswebsites verplicht aan de Webrichtlijnen voldoen.

Om u te helpen bij dit aanbestedings- of onderhandelingsproces heeft Accessibility een Toolkit voor het aanbesteden van toegankelijke ICT ontwikkeld. Hierin vindt u precies welke eisen u kunt stellen aan de producttoegankelijkheid, compleet met voorbeeldzinnen die u in uw ‘pakket van eisen’ kunt opnemen. Maar de toolkit helpt ook bij de selectie van leveranciers of uitvoerders; zo kunt u tegenwoordig aan ons Keurmerk Toegankelijke Webbouwers zien of uw opdracht in goede handen is. En wat dacht u van de controle van de resultaten bij oplevering en de bijscholing van uw webredacteuren? Bovendien stopt aanbesteding niet bij de oplevering; de kwaliteit en toegankelijkheid moet ook in latere fasen en bij nieuwe ICT-ontwikkelingen goed geborgd zijn.

Genoeg zaken om bij stil te staan en genoeg redenen om eens de checklist en handreikingen erbij te halen. Een goede aanbesteding of opdracht scheelt later veel tijd en geld, en geeft de zekerheid dat uw website klaar is voor de toekomst.

Vorig artikel: "We zijn toegankelijk en willen dat graag blijven! "


Volgend artikel: "Stap voor stap naar drempelvrije overheid"

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn