Terug naar overzicht Jubileumboek Toegankelijkheid op koers

Drempelvrije kennis over ICT-toegankelijkheid

Accessibility organiseert seminars en is regelmatig te vinden op congressen, bij bedrijven en organisaties. We komen graag vertellen over de mogelijkheden om werkelijk iedereen van de nieuwste ontwikkelingen te kunnen laten profiteren. Waar mogelijk stellen we onze kennis zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar via onze website. 

Accessibility heeft ruim tien jaar kennis en ervaring op het gebied van ICT-toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking. We zijn stevig geworteld in de wereld van slechtzienden, -horenden en mensen met een verstandelijke beperking. En dat alles vanuit de doelstelling om deze groep te helpen hun weg te vinden in de (digitale) wereld.

Het levert een schat aan informatie op die we graag delen met anderen, zodat ook zij kunnen bijdragen aan een toegankelijke wereld. Daarom organiseert Accessibility seminars en zijn we regelmatig te vinden op congressen, bij bedrijven en organisaties. Van Vereniging Nederlandse Gemeenten tot het midden- en klein bedrijf en van het Wereldcongres over Informatie Technologie tot de Europese Commissie; we komen graag vertellen over de mogelijkheden om werkelijk iedereen van de nieuwste ICT-toepassingen te kunnen laten profiteren. Maar ook om te laten zien dat toegankelijke websites beter vindbaar zijn voor zoekmachines en bovendien ‘future-proof’ zijn voor ICT-ontwikkelingen als smartphones en tablets.

We stellen onze kennis zo laagdrempelig en kosteloos mogelijk beschikbaar, bijvoorbeeld via de Aanbestedingstool en de Leesniveau Tool op onze website. Maar ook via onze telefonische hulpdienst voor vragen over de toegankelijkheid en kwaliteit van websites.

We zoeken actief de politiek en de actualiteit op om onze kennis te delen en het bewustzijn over toegankelijkheid te vergroten. En in ons samenwerkingsverband met de Universiteit Twente en onze projecten met studenten van diverse hogescholen werken we aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT-toegankelijkheid.

Als het aan Accessibility ligt, is een toegankelijke ICT-wereld een stuk dichterbij dan u denkt!

Vorig artikel: Toegankelijkheid als mentaliteit

Toen, nu en straks in één standaard

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn