Terug naar overzicht Jubileumboek Toegankelijkheid op koers

Check van begin tot eind

Accessibility is vooral bekend als geaccrediteerde inspectie-instelling voor het Waarmerk drempelvrij.nl. Dat is dan ook een van onze belangrijkste activiteiten. 

Taart met felicitatie en drempelvrij logoAccessibility is bij velen vooral bekend als geaccrediteerde inspectie-instelling voor het Waarmerk drempelvrij.nl. En natuurlijk is dat een van onze belangrijkste activiteiten. Maar het gaat ons er uiteindelijk om dat ICT toegankelijker wordt voor mensen met een functiebeperking. Daarom gaat onze inzet een stuk verder dan alleen het uitvoeren van inspecties. Zo bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid om als 0-meting een quickscan te doen, voorafgaand aan de inspectie. We brengen daarmee alvast de grootste knelpunten in kaart.

Ook in de verschillende ontwikkelingsfasen van een website kunnen wij een rol spelen. Met onze online aanbestedingstool en de lijst van toegankelijke webbouwers kunt u alvast goed geïnformeerd de onderhandelingen met ICT-leveranciers in. En als geaccrediteerde, onafhankelijke instelling kunnen wij tijdens de bouw van uw website op ieder gewenst moment een kwaliteitscontrole uitvoeren. We leggen dan bijvoorbeeld het grafisch ontwerp of de templates langs de Webrichtlijnen-meetlat, zodat u zeker weet dat u op weg bent naar een drempelvrije website. Daarmee houdt u uw leveranciers scherp en voorkomt u dat u aan het eind van de rit voor dure verrassingen komt te staan, als uw website onverhoopt niet aan de Webrichtlijnen blijkt te voldoen. Want hoe eerder in het proces de problemen boven tafel komen, des te sneller, eenvoudiger en goedkoper de oplossingen.

De laatste stap in het proces is de finale inspectie en het behalen van het Waarmerk drempelvrij.nl. En dat vieren we dan graag met u mee; wij trakteren u op een vrolijke taart!

Vorig artikel: Werken aan de standaarden van morgen


Volgend artikel: Waarmerk is onderdeel van continue verbetering

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn