Terug naar overzicht Jubileumboek Toegankelijkheid op koers

Accessibility internationaal koploper

Als het gaat om de praktijk van ICT-toegankelijkheid geldt Accessibility als internationale koploper. Zo zijn we wereldwijd de enige volledig onafhankelijke geaccrediteerde inspectie-instelling voor webtoegankelijkheid en doen wij de meeste inspecties. 

Ruim vijftien jaar kennis en ervaring met het ontsluiten van ICT-toepassingen voor mensen met een functiebeperking. Eerst in de persoon van Eric Velleman, en sinds ruim tien jaar in de vorm van Accessibility. Een brok kennis en ervaring waarmee we in Europa flink voorop lopen. Niet voor niets draaien we op internationaal niveau op alle mogelijke fronten mee als het gaat om de ontwikkeling van regelgeving en standaardisering. En niet voor niets weten de Europese Unie en het World Wide Web Consortium (W3C) ons keer op keer te vinden voor input en advies (zie ‘Werken aan de standaarden van morgen’).

Maar ook als het gaat om de praktijk van ICT-toegankelijkheid geldt Accessibility als internationale koploper. Zo zijn we wereldwijd de enige volledig onafhankelijke geaccrediteerde inspectie-instelling en doen wij de meeste inspecties. Het Waarmerk drempelvrij.nl geldt als blauwdruk voor de ontwikkeling van toetsingsinstellingen in heel Europa.

Uiteraard ondersteunen wij onze Europese partners graag met kennis en ervaring. Bijvoorbeeld via eAccessplus, een Europees netwerk voor digitale toegankelijkheid. Europese bedrijven en instellingen kunnen zich hierbij aansluiten en meehelpen om de kennis over ICT-toegankelijkheid te delen en te verspreiden. En in het project WAI-ACT leiden we de wereldwijde ontwikkeling van een Methodologie om websites te evalueren op toegankelijkheid.

Accessibility draait mee op alle niveaus en in alle stadia van regelgeving en implementatie van ICT-toegankelijkheid. En daar heeft iedereen wat aan. Een betere toepassing van de kennis en ervaring die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, kunnen we niet wensen!

Vorig artikel: Touchscreens voor iedereen

Volgend artikel: Game over? New Game!

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Projecten
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn