Vacatures en stage

Accessibility is internationaal expertisecentrum op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid van ICTMet onze dienstverlening, expertise en netwerk ondersteunen we organisaties bij de ontwikkeling van beleid, bouw en beheer van toegankelijke websites, apps, interfaces en systemen. Daarnaast houden we ons op projectbasis bezig met gametechnologie, kunstmatige intelligentie, 3D simulaties en applicaties voor e-health en e-learning. Accessibility is een sociale onderneming. Onze inkomsten vloeien terug in research en development die bijdragen aan onze missie: een drempelloze digitale wereld voor iedereen.

Vacatures bij Stichting Accessibility

(Bij)baan creative technology

Kun je overweg met MAX/MSP, Arduino’s, Phidgets en BareConductives? Hou je van prototyping en het bouwen van unieke interactieve installaties? Dan kunnen we je goed gebruiken. Voor een leuk project zijn we op zoek naar een enthousiaste (student)collega die ons kan helpen, meedenken en uitvoeren van een onderdeel van een van onze projecten. 

Een aantal vereisten: je moet overweg kunnen met nieuwe technologie, kunnen  programmeren en je vindt het geen probleem om creatief bezig te zijn(dus DIY). Daarnaast is het een pre als je ervaring hebt met CAD programma’s voor de 3D printer die we hier hebben en die onderdeel kan zijn van het project.

Meer info? Of ben je enthousiast? Stuur dan een korte motivatiebrief + C.V. en een kort portfolio van projecten waar je aan hebt gewerkt naar: info@accessibility.nl

Stage lopen bij Stichting Accessibility

We zoeken voor onze projecten studenten informatica, technische informatica, CMD, gametechnologie en marketing die zich binnen onze innovatie afdeling bezig willen houden met serious games, robotica, e-learning en e-health toepassingen. Tijdens je stage bij Accessibility komen onderwerpen aan bod als het programmeren, onderzoeken en testen van games, kunstmatige intelligentie, computer graphics, game design, 3D simulaties en internetprogrammeren.

Maak hieronder een keuze uit de mogelijke opdrachten of neem contact op als je zelf een goed idee hebt. Stuur dan een mail met als onderwerp 'stage' naar info@accessibility.nl

Stage elektrotechniek

Wil jij liever iets nieuws ontwikkelen in plaats van sleutelen aan bestaande installaties? Wij hebben geregeld nieuwe projecten die b.v. gebruik maken van Arduino's, Raspberry PI, SICK, Phidgetboards of andere technologie. Denk bijvoorbeeld ook aan koppelingen tussen nieuwe installaties. Misschien heb je zelf een idee voor een stage, daar staan we uiteraard ook voor open. Kom gerust langs of mail via info@accessibility.nl

Stage Serious Game Technologie

Wij testen en reviewen (applied) games met mensen met beperkingen. De uitkomsten en ervaringen zetten we op onze website www.game-accessibility.com. Ondertussen valideren we richtlijnen en zoeken we naar oplossingen en toegankelijke games. Wil je meehelpen met testen of ben je juist bezig met het ontwikkelen van games, kom dan eens langs. 

Stage interactieve muur

We willen een interactieve muur maken met beeld en geluid: Eentje voor senioren in een zorginstelling en eentje voor blinden. We hebben de beamer, computer, etc. al klaarstaan. We zoeken een muziek technoloog en programmeur die ervoor kunnen zorgen dat het ook leuk is als het alleen een geluidenwand is. 

(International) Marketing Stage

Het onderwerp toegankelijkheid staat bij maar heel weinig bedrijven op de agenda. Help ons om dat te veranderen. We zijn op zoek naar mensen die helpen om informatie over toegankelijkheid ook buiten Nederland te helpen verspreiden. Doe je een marketing studie en ben je minstens derde jaar dan kun je ons team helpen. We zijn actief in meer dan 5 landen in Europa. 

Stage e-learning

Er komt steeds meer educatief materiaal online. Dat is lang niet allemaal toegankelijk terwijl dat natuurlijk wel kan. We zoeken stage studenten die samen met ons alles uit het Web willen halen om toegankelijke voorbeelden te maken. Ben je goed bekend met het bouwen van web applicaties, en wil je nog beter worden, meld je dan bij ons aan voor een gesprek.

Usability onderzoek

Onderzoek met de doelgroep websites en webapplicaties op toegankelijkheid. Stel samen met je begeleider en de opdrachtgevers vragen en opdrachten op en voer onderzoek uit naar de gebruikersvriendelijkheid. Heb je interesse voor usability en komt het voor in je studie, neem dan snel contact op.

Domotica

Welke meta-informatie heb je nodig voor mensen met een functiebeperking en senioren om een effectief gebruikersprofiel op te zetten voor de woonomgeving. Er is al veel onderzoek gedaan bij Bartimeus, Accessibility en internationaal maar we zoeken nog iemand die zich meer op het specifieke terrein van domotica wil toeleggen. Ben jij de geschikte persoon voor een onderzoek en concrete toepassingen van domotica, smarthomes of huizen van de toekomst?

Stage Google Glass 

Help ons bij het onderzoeken van de mogelijkheden van Google Glass voor e-health toepassingen en serious games. We zoeken een stagestudent die ook zelf kan meewerken aan het programmeren. Voorwaarde voor deze stage is dus dat je Java kunt programmeren.

Stage Oculus Rift 

We willen simulatie programma's maken zodat mensen zonder beperkingen zich kunnen inleven in het leven van mensen die wel een beperking hebben. Kun je goed omgaan met Unity en wil je werken aan 3d geluid zodat zelfs mensen die blind zijn iets met de Oculus Rift kunnen 'zien'. 

Verzin zelf een project

Bij Accessibility voeren we samen met de belanghebbenden en de mensen zelf gave projecten uit! Kom eens langs en brainstorm over de volgende onderwerpen:

  • Communicatie ondersteuning
  • Serious Games
  • Domotica, Smarthomes
  • 3D geluidsomgevingen
  • Interactieve Kunst Installaties
  • Nieuwe Gamecontrollers

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Over Accessibility
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn