Webrichtlijnen Videodienst

De Webrichtlijnen Videodienst maakt je filmpjes toegankelijk! In 2015 moeten overheidsorganisaties voldoen aan Webrichtlijnen 2. Dat houdt in dat alle video's die online staan, ook toegankelijk moeten zijn. De Webrichtlijnen Videodienst voorziet je video's waar nodig van ondertiteling (captions) en audiodescriptie.

Toegankelijke Online Video

Bij een toegankelijke website, horen toegankelijke video's. Een toegankelijke video heeft ondertiteling en audiodescriptie, zodat de informatie in het filmpje voor iedereen beschikbaar is. Heb je een video die je graag toegankelijk wilt laten maken? De Webrichtlijnen Videodienst kan je hierbij helpen. Het enige wat je hoeft te doen is een offerte aanvragen en je video insturen. Onze experts maken vervolgens audiodescriptie en/of ondertiteling voor je. Een filmpje toegankelijk laten maken kan al vanaf € 200,-!  Je kan natuurlijk ook zelf een video toegankelijk maken met de instructies op onze website. Wil je meer weten over het toegankelijk maken van video? We geven een training waar je zelf ondertiteling en audiodescriptie leert toevoegen aan bestaande video's.

Ondertiteling

Een toegankelijke video heeft ondertiteling, zodat iemand die het geluid niet kan horen de informatie uit je video ook meekrijgt. Goede ondertiteling bevat alle informatie die 'te horen' is. Niet alleen gesproken tekst, maar ook een toeterende auto bijvoorbeeld. Omdat alle informatie uit de video met goede ondertiteling ook in tekst beschikbaar is, kunnen zoekmachines deze informatie ook indexeren.

Audiodescriptie

Naast ondertiteling heeft een toegankelijke video ook audiodescriptie. Audiodescriptie is een extra of vervangend geluidsspoor wat alle informatie bevat die zichtbaar in de video aanwezig is. Denk hierbij aan teksten in beeld, zoals bijvoorbeeld de naam van een spreker. Door alle visuele informatie om te zetten naar geluid, kan iemand die de video niet kan zien, toch alle informatie meekrijgen.

Tags:
Categorie:
Inspecties en ondersteuning
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn