Voorbereiden op inspectie

Het is slim om je voorafgaand aan een inspectie goed voor te bereiden op ons onderzoek. De ervaring leert dat we bij veel inspecties problemen tegenkomen die misschien te voorkomen waren geweest. Als je daar tijdig naar kijkt, scheelt dat tijd en vaak extra kosten achteraf.

Betrek ict-afdeling en webredactie bij voorbereiding

Voordat je een inspectie aanvraagt, kun je zelf al eens kritisch met een toegankelijkheidsbril naar je website kijken. Alle problemen die je er zelf uithaalt en verbetert, schelen je een hoop tijd en wellicht zelfs kosten achteraf, zo leert de ervaring. Bovendien is het een goed idee om alvast de webbouwer, wellicht de interne ict-afdeling en de webredactie mee te nemen in het proces. Daarmee creëer je draagvlak en maak je de medewerkers die direct betrokken zijn bij een toegankelijke website mede-eigenaar van het proces. Werkt u met meerdere externe partijen of gebruikt uw leverancier zelf onderaannemers? Let dan extra goed op dat de in de opdracht gestelde eisen daadwerkelijk bij de webbouwer terechtkomen.

Redactie

Een toegankelijke website staat of valt met een webredactie die de Webrichtlijnen omarmt en content steeds op toegankelijkheid beoordeelt. Neem de redactie dus mee in het toegankelijk maken en houden van de website. De voorbereiding op een inspectie is daar een goed moment voor. Zo wordt het webteam mede-eigenaar van een toegankelijke website. Loop samen met het webteam de website bijvoorbeeld eens door.
Zie Tips voor Redactie

Techniek

Voorafgaand aan een inspectie kun je, samen met de ICT-afdeling of je leverancier(s) je website doorlopen op een aantal technische aspecten. Alles wat je zelf al kunt verbeteren aan de site, scheelt tijd en geld.

Zie Tips voor Techniek

Gerelateerd

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn