juni 2020

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter of abonneer je op onze nieuwsbrief.

16 juni 2020

Webinar Digitaal Toegankelijk Onderwijs op 25 juni

Als onderwijsinstelling ben je verplicht tot digitaal toegankelijk onderwijs. Hoe toegankelijk is je onderwijs? Kunnen alle studenten momenteel gebruikmaken van jullie digitale communicatiemiddelen?

Lees verder over 'Webinar Digitaal Toegankelijk Onderwijs op 25 juni'
10 juni 2020

Ouderen kritisch over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s)

Digitaal al je gezondheidsgegevens verzamelen, beheren en delen. Naar verwachting wordt dit de komende jaren mogelijk dankzij de ontwikkeling van persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Maar wat willen ouderen kunnen doen met deze PGO’s? De Utrechtse VVT-organisatie Careyn legde deze vraag voor aan een diverse groep kwetsbare ouderen en enkele mantelzorgers. Ook testten enkele ouderen drie PGO’s op gebruiksgemak en toegankelijkheid. Conclusie: ouderen en mantelzorgers zien toegevoegde waarde in PGO's, maar vooralsnog voldoen deze niet aan de gebruikerseisen en verwachtingen van deze beoogde gebruikersgroep.

Careyn roept op om ouderen meer en structureel te betrekken bij de ontwikkeling van PGO’s.

Lees verder over 'Ouderen kritisch over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s)'
4 juni 2020

Inclusieve webinars

Daar waar een fysieke training voor iedereen te volgen is, hoeft dit niet zo te zijn voor online trainingen of webinars. Er is een grotere afstand tussen participant en spreker en daardoor kan het voorkomen dat er, onbedoeld, iemand niet deel kan nemen aan een webinar omdat deze niet toegankelijk wordt aangeboden.
Wat kun je doen om jouw webinar zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen?

Lees verder over 'Inclusieve webinars'
3 juni 2020

Virtuele roadshow digitale Toegankelijkheid

Voldoet jouw organisatie al aan de wettelijke verplichting voor digitale toegankelijkheid? Logius en BZK organiseren in juni en juli een virtuele roadshow DigiToegankelijk. Je kunt diverse webinars volgen met advies en praktische uitleg over een goede aanpak voor digitale toegankelijkheid en hoe te voldoen aan de wettelijke verplichting. Neem jij ook deel?

Lees verder over 'Virtuele roadshow digitale Toegankelijkheid'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.