Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe campagne 'Door de ogen van'

In de nieuwe campagne ‘Door de ogen van’ worden mensen uitgenodigd on het leven eens te bekijken door de ogen van iemand die blind of slechtziend is. Want je bént niet je beperking, je bent veel meer.

Blinde skier met gidsJe kind naar school brengen, een baan hebben, studeren aan de universiteit of skiën op topniveau. Kan dat eigenlijk als je slechtziend of blind bent? Veel mensen denken van niet. Maar dat klopt niet, want ook mensen met een visuele beperking zijn meer dan hun beperking. Ze zijn namelijk ook vaders, moeders, collega’s, studenten of sporters.

Bekijk het leven met een visuele beperking

Daarom lanceerden de samenwerkende Nederlandse organisaties voor mensen met een visuele beperking op 3 juni de campagne ‘Door de ogen van’. Hierin wordt iedereen uitgenodigd om het leven te bekijken door andere ogen. Namelijk die van iemand die blind of slechtziend is.

Studeren, zorgen, werken en sporten met een beperking

De campagne geeft in vier korte video’s een kijkje in het leven van vier mensen die met hun visuele beperking midden in het leven staan. Wolter, die voor zijn twee jonge kinderen zorgt. Patricia, die voor haar werk dagelijks moet reizen en presentaties geeft. Maaike die hard op weg is naar een startbewijs voor de Paralympische Winterspelen in Peking in 2022. En tot slot Yousef, een ambitieuze student die via het vmbo nu Rechten studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bezoek de website van de campagne

Op de campagnewebsite www.doordeogenvan.org zijn nog meer inspirerende, ontroerende en verrassende verhalen van gewone mensen te lezen. Zij laten zien wat er wél kan. Want niemand ís zijn beperking. Kijk daarom eens verder en zie de persoon en de mogelijkheden. Stichting Bartimeus is een van de initiatiefnemers achter de campagne. En we zijn extra trots op onze oud-collega Patricia als een van de vier deelnemers!

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.