Terug naar nieuwsoverzicht

Congres NCDT 2019 was een groot succes!

We kijken terug op een fantastisch Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid 2019! Donderdag 16 mei - tevens Global Accessibility Awareness Day - stond volledig in het teken van toegankelijkheid van websites en apps voor mensen met een functiebeperking. 

Eric Velleman op NCDT 2019Het thema van deze 6e editie was: Hoe implementeer ik digitale toegankelijkheid in onze organisatie? De dagvoorzitter was Renata Verloop, een van de grondleggers van digitale toegankelijkheid bij de Rijksoverheid, en het congres vond plaats in het mooi gelegen Antropia in Driebergen.

Veel bekende én nieuwe bezoekers

Onder de bezoekers veel bekenden uit het netwerk, maar ook bezochten flink wat mensen het congres voor het eerst. De dag bood een gevarieerd aanbod met een plenair programma en in de middag interactieve workshops en technische sessies.

Inspirerende sessies

De dag werd gevuld door een breed scala aan sprekers, waaronder Lou Downe, Director of Design for Land and Planning van de Britse overheid. Lou gaf een doorkijkje in Service Design, al jaren toegepast bij de Britten bij de digitale transformatie van hun overheid.

Damien Senger, digitaal ontwerper en gespecialiseerd in digitale toegankelijkheid liet zien hoe we eigenlijk geen woorden lezen maar vormen/woordbeelden herkennen.

Ramona van den Bosch van VNO-NCW gaf een doorkijkje naar de bewustwordingscampagne die ze samen met collega Ron Beenen en Thuiswinkel.org gaat starten. Daarnaast hield Ramona een pleidooi voor het toegankelijk maken van websites en apps door alle bedrijven naar aanleiding van de Accessibility Act die impact gaat hebben op het bedrijfsleven in Nederland.

Presentatie en workshops van Accessibility

Ron Beenen en Tom Hessels op NCDTEric Velleman, onze wetenschappelijk directeur, verzorgde een presentatie over de factoren die meespelen als je digitale toegankelijkheid wilt introduceren in een organisatie. Twan van Houtum deelde zijn kennis over WCAG2.1 in een workshop. En collega’s Ton Hessels en Ron Beenen lieten in een gecombineerde sessie zien welke ervaringen blinde mensen hebben als ze het web gebruiken, en welke regels nu precies verplicht zijn voor overheden en niet-overheden als het gaat om digitale toegankelijkheid.

Save the date: NCDT 2020

Team Accessibility heeft genoten van deze mooie en inspirerende dag! En we kijken uit naar volgend jaar, want de nieuwe editie van het NCDT hebben we al ingepland. Zet donderdag 14 mei 2020 vast in je agenda. Dan vindt de 7e editie van het NCDT plaats.

Tot volgend jaar!

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.