Praktijkdag Digitale Toegankelijkheid Overheid op 28 maart

Tijdens de Praktijkdag ‘Digitale toegankelijkheid’ overheid gaat Eric Velleman in op de succesfactoren van digitale toegankelijkheid. Hij presenteert resultaten van zijn recent promotie onderzoek naar organisatiefactoren die van invloed zijn op de digitale toegankelijkheid van gemeenten. Wat zijn deze succesfactoren voor het slagen van digitale toegankelijkheid?

Deze dag wordt geleid door dagvoorzitter Rogier Elshout. Rogier combineert degelijk vakmanschap met een gezonde afkeer van conventies. Rogier weet met zijn enthousiasme, humor en diplomatie mensen voor zich te winnen. Door zijn bevlogen stijl was gezamenlijk heilige huisjes omtrappen nooit eerder zo leuk. 

Workshops Toegankelijke Videoplayer en Testen

Collega en toegankelijkheidsexpert Brian Bors legt uit wat er bij komt kijken om een videoplayer toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief gebruikers met een functiebeperking. Er wordt ingegaan op de (voor overheid wettelijke verplichte) eisen die van toepassing zijn op zo een player en er wordt uitgelegd waar op gelet moet worden tijdens het ontwerpen en ontwikkelen. Technisch consultant Digitale toegankelijkheid, Twan van Houtum gaat in op alle facetten van het testen. Dit is een essentieel onderdeel van het borgen van toegankelijkheid in je organisatie.

Meer sessies

Naast presentaties door onze collega's zijn er sessies van:

 • Raph de Rooij. Raph is Senior beleidsmedewerker en direct betrokken bij het Besluit digitale toegankelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;
 • Iacobien Riezebosch, Iacobien is expert digitale toegankelijkheid en mede-eigenaar van Firm Ground;
 • Anita Cremers, zij is Lector Multimodal User Interface Design aan de Hogeschool Utrecht en Researcher Human-Computer Interaction bij TNO Human Factor;s
 • Thea van der Geest. Thea is lector Media Design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en stuurgroeplid van het Netwerk Begrijpelijke Overheid/ Direct Duidelijk;
 • Han Zuidweg, coördinerend Adviseur van Bureau Forum Standaardisatie;
 • Marie van Driessche, visueel en interactief ontwerper;
 • Hugo Louter, contentstrateeg;
 • Krispijn Smith, contentstrateeg.

Leer tijdens deze praktijkdag, op 28 maart in Utrecht, de juiste stappen te zetten naar digitale toegankelijkheid. Deze dag is bedoeld voor mensen die binnen publieke organisaties (bijvoorbeeld op het terrein van sociaal domein, publiekszaken, dienstverlening) verantwoordelijk zijn voor digitale communicatie zoals communicatiemanagers, informatiemanagers, webredacteuren en webmanagers.

Dit congres wordt gehouden in Hotel van der Valk Utrecht. De dag wordt geheel verzorgd, inclusief koffie/thee, lunch en een netwerkborrel.

Inschrijven

Als relatie van Stichting Accessibility ontvang je een korting van 125,- Euro op de entreekosten. Meer informatie en aanmelden met korting kan door deze code op het aanmeldformulier op de website in te vullen: XAC41F8A2927C0D2C 

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Nieuws
 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.