Archief 2019

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter of abonneer je op onze nieuwsbrief.

22 september 2019 Staatssecretaris Raymond Knops - (c) rijksoverheid

Nieuwe overheidswebsites en apps moeten vanaf nu toegankelijk zijn

Vanaf maandag 23 september 2019 moeten nieuwe websites en apps van de Nederlandse overheid toegankelijk zijn. Dit geldt voor sites gebouwd na 23 september 2018. Vanaf 23 september 2020 geldt dit voor alle websites en apps.

Lees verder over 'Nieuwe overheidswebsites en apps moeten vanaf nu toegankelijk zijn'
26 juni 2019 Brainstorm app

Studenten ontwikkelen brainstorm app voor blinden

Afgelopen week presenteerden studenten CMD- en ICT van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) een aantal vernieuwende creatieve oplossingen om blinden en slechtzienden mee te laten doen aan brainstormsessies.

Lees verder over 'Studenten ontwikkelen brainstorm app voor blinden'
7 juni 2019 Deelnemer sessie met ervaringsbril - foto Ellen Jonges

Verzekeraars gaan aan de slag met toegankelijkheid

Op donderdag 6 juni organiseerde het Verbond van Verzekeraars een bijeenkomst voor de branche waar het onderwerp digitale toegankelijkheid centraal stond.

Lees verder over 'Verzekeraars gaan aan de slag met toegankelijkheid'
6 juni 2019 Europese vlag

Digitale toegankelijkheid nu ook verplicht voor bedrijven in Europa

Sinds 6 juni jl. is de wereld weer een stap verder als het gaat om digitale toegankelijkheid en inclusiviteit. Want op die dag werd de Europese Accessibility Act van kracht. Bedrijven worden verplicht om hun websites, software en apps zo toegankelijk mogelijk te maken. 

Lees verder over 'Digitale toegankelijkheid nu ook verplicht voor bedrijven in Europa'
4 juni 2019 Blinde skier met gids

Nieuwe campagne 'Door de ogen van'

In de nieuwe campagne ‘Door de ogen van’ worden mensen uitgenodigd on het leven eens te bekijken door de ogen van iemand die blind of slechtziend is. Want je bént niet je beperking, je bent veel meer.

Lees verder over 'Nieuwe campagne 'Door de ogen van''
17 mei 2019 Eric Velleman op NCDT 2019

Congres NCDT 2019 was een groot succes!

We kijken terug op een fantastisch Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid 2019! Donderdag 16 mei - tevens Global Accessibility Awareness Day - stond volledig in het teken van toegankelijkheid van websites en apps voor mensen met een functiebeperking. 

Lees verder over 'Congres NCDT 2019 was een groot succes!'
19 april 2019 v.l.n.r. Connie van Leeuwen, George Becht, Ilse van der Meer, Twan van Houtum

Voor de vierde keer op rij ontvangt de Gemeente Woerden het Drempelvrij certificaat

Maandag 15 april ontving George Brecht, wethouder gemeente Woerden, opnieuw het certificaat Drempelvrij voor de websites van de samenwerkende gemeenten Woerden en Oudewater. Dat betekent dat de websites woerden.nl en oudewater.nl voldoen aan de laatste richtlijnen voor digitale toegankelijkheid, de WCAG 2.0. En dat betekent ook dat de dienstverlening en communicatie van deze gemeentes nog toegankelijker zijn voor álle inwoners van Woerden en Oudewater.

Lees verder over 'Voor de vierde keer op rij ontvangt de Gemeente Woerden het Drempelvrij certificaat'
9 april 2019

Accessibility onderzoekt toegankelijkheid overheidswebsites

Iedereen heeft het recht om mee te doen in de maatschappij. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk en verplicht voor overheidsinstanties. Het Ministerie van Binnenlandse zaken wil inzicht krijgen in de mate waarin overheden nu al digitaal toegankelijk zijn. Accessibility onderzoekt dit in opdracht van Logius.

Lees verder over 'Accessibility onderzoekt toegankelijkheid overheidswebsites'
13 maart 2019

Europees Parlement stemt met grote meerderheid voor European Accessibility Act

Belangrijke producten en diensten zoals smartphones, pinautomaten, (openbaar)vervoerdiensten en e-commerce diensten moeten in de nabije toekomst toegankelijk worden gemaakt voor mensen met een beperking.

Lees verder over 'Europees Parlement stemt met grote meerderheid voor European Accessibility Act'
11 maart 2019

Praktijkdag Digitale Toegankelijkheid Overheid op 28 maart

Tijdens de Praktijkdag ‘Digitale toegankelijkheid’ overheid gaat Eric Velleman in op de succesfactoren van digitale toegankelijkheid. Hij presenteert resultaten van zijn recent promotie onderzoek naar organisatiefactoren die van invloed zijn op de digitale toegankelijkheid van gemeenten. Wat zijn deze succesfactoren voor het slagen van digitale toegankelijkheid?

Lees verder over 'Praktijkdag Digitale Toegankelijkheid Overheid op 28 maart'
10 maart 2019 South by South West meetup

Accessibility en Bartimeus op inclusieve missie naar SXSW

Van 9 tot 13 maart maakt Accessibility samen met Bartimeus deel uit van de Nederlandse delegatie die is uitgenodigd voor het bijwonen van prestigieuze SXSW festival in Austin, Texas. Samen zullen we op het festival het thema Toegankelijkheid voor iedereen toelichten aan de hand van actuele technologische innovaties. 

Lees verder over 'Accessibility en Bartimeus op inclusieve missie naar SXSW'
21 januari 2019 Screenshot van vraagapp.nl website snel antwoord op je dagelijkse vragen en tellers met aantallen vragen en vrijwilligers

VraagApp wint ehealth4all prijsvraag

Met de winnaar van de eHealth4all 2019 prijsvraag 'de beste app voor iedereen' heb je snel antwoord op alledaagse vragen over onderwerpen die veel mensen ingewikkeld vinden.

Lees verder over 'VraagApp wint ehealth4all prijsvraag'
21 januari 2019

Workshop toegankelijkheid ehealthweek

Samen met Oogvereniging en PGOsupport hebben we een verkorte workshop digitale toegankelijkheid georganiseerd tijdens de ehealthweek 2019. Achtergrond vormde het besluit van het Informatieberaad Zorg om WCAG als standaard op te nemen in de basisinfrastructuur van de zorg.

Lees verder over 'Workshop toegankelijkheid ehealthweek'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.