Terug naar nieuwsoverzicht

Wetgeving digitale toegankelijkheid per 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 treedt de Nederlandse wetgeving voor digitale toegankelijkheid voor de overheid in werking. Hierin staat dat websites en mobiele apps van overheidsinstanties volgens een stappenplan aan de vereisten van toegankelijkheid moeten gaan voldoen. Dit besluit wordt op termijn gekoppeld aan de Wet Digitale Overheid die naar verwachting in 2019 ingaat.

Gefaseerde aanpak

Staatssecretaris KnopsWebsites die vanaf 23 september dit jaar worden gepubliceerd, worden als eerste onderworpen aan de nieuwe regels: ze moeten een jaar later voldoen aan de normen. Oudere websites vallen pas in september 2020 onder het nieuwe regime, mobiele applicaties in september 2021.

Europese richtlijn

Met dit besluit wordt voldaan aan de Europese richtlijn 2016/2102, die lidstaten verplicht digitale toegankelijkheid in nationale regelgeving vast te leggen.

Verantwoording en toezicht

De komende maanden komt er meer duidelijkheid over de wijze van verantwoording en toezicht. De Europese Commissie stelt op dit moment de exacte eisen voor de toegankelijkheidsverklaringen vast.

Lees meer hierover op Digitoegankelijk: https://www.digitoegankelijk.nl/beleid/wet-en-regelgeving/vanaf-2018-besluit-digitale-toegankelijkheid.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.