Terug naar nieuwsoverzicht

Samenwerking Siteimprove en Accessibility

Siteimprove en Stichting Accessibility hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De belangrijkste doelen zijn het delen van kennis en het bevorderen van bewustwording rond digitale toegankelijkheid op de Nederlandse markt.

 Siteimprove is een softwarebedrijf dat onder meer de gezondheid en toegankelijkheid van websites in kaart brengt.

De noodzaak van digitale toegankelijkheid

Auke Grondsma en Henk van de Beld tekenen samenwerkingsovereenkomstIn de fysieke wereld is toegankelijkheid al de normaalste zaak van de wereld. Maar nog lang niet iedere website is toegankelijk voor mensen met een beperking. Eén op de vijf internetgebruikers geeft aan een functiebeperking te hebben en daarom problemen te ervaren bij het gebruikmaken van diensten en informatie op websites. Dankzij hulpapparatuur kunnen deze mensen vaak uitstekend internetten, maar dan moeten websites wel op de juiste manier zijn gebouwd.

Nederland werkt aan wetgeving voor digitale toegankelijkheid van overheidsinstanties. Uiterlijk op 23 september 2018 zal deze wet in Nederland in werking treden: het Besluit digitale toegankelijkheid overheid. Websites en mobiele apps van overheidsinstanties moeten vanaf die datum gefaseerd gaan voldoen aan de vereisten voor digitale toegankelijkheid.

Sinds 1 januari 2017 is daarnaast de Wet Gelijke Behandeling op grond van handicap of chronische ziekte vernieuwd, waarmee iedereen in onze maatschappij recht heeft op gelijke behandeling - ook digitaal. Dit houdt in dat bedrijven en overheden hun (digitale) aanbod zo toegankelijk mogelijk moeten maken.

Gedeelde kennis en expertise

"Wij kijken erg uit naar deze samenwerking," zegt Auke Grondsma, Managing Director Benelux bij Siteimprove Europe. "Het is een overeenkomst waar beide organisaties veel baat bij zullen hebben, omdat we allebei werken aan een digitaal toegankelijker Nederland. Samen hebben we een enorme schat aan kennis en expertise en we kunnen elkaar dan ook alleen maar versterken."

"Wij zien kansen om samen de bewustwording rond het thema digitale toegankelijkheid te bevorderen" vult Henk van de Beld, directeur-bestuurder van Accessibility, aan. "We participeren al in een Europees project en samen hebben we een groot netwerk waarmee we in Nederland veel mensen kunnen bereiken."

Siteimprove

Siteimprove biedt een oplossing voor het creëren van toegankelijke en inclusieve websites voor alle gebruikers. Het Siteimprove Intelligence Platform biedt volledig inzicht in de belangrijke zaken. Daardoor kunnen teamleden iedere dag gegarandeerd de status quo overtreffen. Siteimprove heeft wereldwijd meer dan 6.000 klanten en bedient tientallen markten vanuit kantoren in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Minneapolis, Oslo, Sydney, Toronto en Wenen.

Accessibility

Accessibility is een internationaal expertisecentrum op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid van ICT. Met haar dienstverlening, expertise en netwerk ondersteunt de stichting organisaties bij de ontwikkeling van beleid, bouw en beheer van toegankelijke websites, apps, interfaces en systemen. Daarnaast leidt Accessibility jaarlijks een groot aantal professionals op. Internationaal werkt men aan de ontwikkeling van standaarden. De stichting houdt zich op projectbasis bezig met onderzoek en innovatie op het gebied van digitale inclusie. Accessibility is een sociale onderneming. De inkomsten van de stichting vloeien terug in research en development die bijdragen aan de missie: een drempelloze digitale wereld voor iedereen.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.