Terug naar nieuwsoverzicht

Wettelijke plicht toegankelijke websites en apps overheid

Alle overheidsinstanties in Nederland moeten de Europese (open) standaard voor digitale toegankelijkheid gaan toepassen. Op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de ministerraad besloten de standaard wettelijk vast te leggen.

Logo RijksoverheidNieuwe situatie

De huidige situatie is dat er alleen in afspraken en beleidsregels zijn vastgelegd dat websites bruikbaar moeten zijn voor mensen met een handicap. Websites kunnen daar nu van afwijken volgens het principe pas-toe-of-leg-uit. Volgens dat principe onderbouw je de reden waarom je niet aan de standaard voldoet. Wanneer de wetgeving van kracht wordt is dat niet meer mogelijk.

Niet alleen voor websites

De wettelijk verplichte toegankelijkheid geldt niet alleen voor externe websites, maar ook voor interne intranetten en mobiele apps.

Meer informatie

Lees verder op de website van de Rijksoverheid.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.