Terug naar nieuwsoverzicht

WCAG 2.1 is Candidate Recommendation geworden

WCAG 2.0, Web Content Accessibility Guidelines, is de internationale standaard voor toegankelijke websites. De standaard werd gelanceerd toen net de eerste iPhone op 3G uit kwam, inmiddels 10 jaar geleden. De digitale ontwikkelingen hebben ondertussen niet stilgestaan. Zo heeft het gebruik van mobiele devices als tablets en smartphones een grote vlucht genomen. Dat heeft bijvoorbeeld nogal wat consequenties voor mensen die geen muis kunnen bedienen en afhankelijk zijn van een toetsenbord. De nieuwe standaard WCAG 2.1 is nu als pre-release gelanceerd, de zogenaamde Candidate Recommendation.

HTML Code voorbeeldZomer 2018

Stichting Accessibility organiseert verschillende bijeenkomsten over de vernieuwde versie van de standaard. De nieuwe versie, WCAG 2.1, wordt naar verwachting in de zomer van 2018 gepubliceerd. De nieuwe standaard is nu beschikbaar als pre-release. We behandelen wat er al vaststaat aan nieuwe richtlijnen. We verwachten dat het niet significant meer veranderd. Je kunt daarom nu al rekening houden met de nieuwe richtlijnen tijdens het ontwikkelen van websites.

Update middag

Wil je meer weten van de nieuwe standaard? Schrijf je dan in voor de update middag.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.