Terug naar nieuwsoverzicht

Shopping Tomorrow expertgroep toegankelijkheid

De 2018-editie van ShoppingTomorrow, het digital commerce-platform voor alle e-commerceprofessionals, is woensdag 16 mei van start gegaan. Bijzonder is dat er dit jaar een speciale expergroep is voor digitale toegankelijkheid. Deze wordt voorgezeten door Thuiswinkel.org en gezamelijk gehost door Stichting Accessibility en VNO-NCW. Er zijn diverse experts betrokken vanuit onder meer de Bijenkorf en LimoenGroen. Het onderzoeksplatform is in 2013 geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt inmiddels ondersteund door 20+ Nederlandse branche- en belangenverenigingen. De resultaten worden later dit jaar op diverse congressen gepresenteerd en in boekvorm uitgegeven.

Logo Shopping TomorrowHoe groter het bereik en de toegankelijkheid van een website is, des te hoger ligt het aantal aankopen. Ondernemers houden hun website daarom graag zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Sinds 2017 moeten bedrijven volgens de 'Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte' geleidelijk zorgen voor een algemene toegankelijkheid van hun producten en diensten. Daarnaast zijn we in afwachting van een Europese Accessibility Act, waarin meer specifieke toegankelijkheidseisen voor e-commerce worden opgenomen. Toch leggen speciale aanpassingen het vaak af tegen de vermeende kosten en de impact voor de onderneming. Extra zonde, als je bedenkt dat eigenlijk ook bestaande klanten baat hebben bij een laagdrempelige interface en logische navigatie.

Voordelen van digitale toegankelijkheid

De expertgroep Opportunities of e-Accessibility laat zien dat een verbeterde kwaliteit en toegankelijkheid van een website niet slechts een kleine en specifieke doelgroep aanspreekt, maar juist ook door een aanzienlijk percentage van reguliere gebruikers als prettiger ervaren wordt. Wist je verder bijvoorbeeld dat een toegankelijke website hoger scoort in de Google zoekresultaten? En heb je er wel eens over nagedacht dat filmpjes door treinreizigers vaker worden bekeken wanneer ze ondertiteld zijn? Aandacht voor en het vergroten van de toegankelijkheid van websites zorgt daarom voor een groter bereik, een verbeterde customer journey en hogere conversie.

Het onderzoek

Deze expertgroep biedt de digital commerce sector een overzicht van kansen tegenover de impact van het vergroten van e-Accessibility. De aanleiding voor het onderzoek is de kans die het inrichten van een digitale inclusieve samenleving biedt voor bedrijven om nieuwe markten aan te boren en conversie te verhogen. De expertgroep streeft naar het uitrollen van een tool of checklist waarin zowel quick wins als een structurele aanpak worden benoemd om added value te creëren door e-Accessibility te vergroten. In de uitkomst wordt zowel rekening gehouden met vragen van webshops met inhouse expertise op het gebied van e-Accessibility, als met vragen van startende webshops die bijvoorbeeld staan voor de selectie van een kant-en-klaar webshoppakket. Centraal staat de onderzoeksvraag: hoe zorg ik voor extra conversie door het toegankelijk maken van mijn website of app? Er zullen verschillende bijeenkomsten en congressen worden georganiseerd waar dit aan bod komt.

AanmeldenEen groepsfoto van alle deelnemers op een grasveld

Ben jij als bijvoorbeeld marketeer betrokken in de onine retailsector en zou jij wel mee willen denken? Meld je dan aan via het formulier zodat wij dit kunnen voorleggen aan de voorzitter en host. Zodra wij meer weten over jouw eventuele deelname nemen wij contact met je op. Het formulier vind je hier: https://www.shoppingtomorrow.nl/Speciaal:Contactpagina/Expert2018. Wil je meer lezen over dit onderwerp en ShoppingTomorrow? Bekijk dan de website: http://www.shoppingtomorrow.nl.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.