februari 2018

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter of abonneer je op onze nieuwsbrief.

23 mei 2018 Logo Shopping Tomorrow

Shopping Tomorrow expertgroep toegankelijkheid

De 2018-editie van ShoppingTomorrow, het digital commerce-platform voor alle e-commerceprofessionals, is woensdag 16 mei van start gegaan. Bijzonder is dat er dit jaar een speciale expergroep is voor digitale toegankelijkheid. Deze wordt voorgezeten door Thuiswinkel.org en gezamelijk gehost door Stichting Accessibility en VNO-NCW. Er zijn diverse experts betrokken vanuit onder meer de Bijenkorf en LimoenGroen. Het onderzoeksplatform is in 2013 geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt inmiddels ondersteund door 20+ Nederlandse branche- en belangenverenigingen. De resultaten worden later dit jaar op diverse congressen gepresenteerd en in boekvorm uitgegeven.

Lees verder over 'Shopping Tomorrow expertgroep toegankelijkheid'
13 februari 2018 HTML Code voorbeeld

WCAG 2.1 is Candidate Recommendation geworden

WCAG 2.0, Web Content Accessibility Guidelines, is de internationale standaard voor toegankelijke websites. De standaard werd gelanceerd toen net de eerste iPhone op 3G uit kwam, inmiddels 10 jaar geleden. De digitale ontwikkelingen hebben ondertussen niet stilgestaan. Zo heeft het gebruik van mobiele devices als tablets en smartphones een grote vlucht genomen. Dat heeft bijvoorbeeld nogal wat consequenties voor mensen die geen muis kunnen bedienen en afhankelijk zijn van een toetsenbord. De nieuwe standaard WCAG 2.1 is nu als pre-release gelanceerd, de zogenaamde Candidate Recommendation.

Lees verder over 'WCAG 2.1 is Candidate Recommendation geworden'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.