Archief 2018

Blijf op de hoogte van alles op het gebied van toegankelijkheid. Hier vindt u het laatste nieuws over Stichting Accessibility en toegankelijkheid in het algemeen. Deze informatie kun je ook bekijken via onze RSS Feed. Meer nieuws en informatie over Accessibility? Volg ons via Twitter of abonneer je op onze nieuwsbrief.

15 mei 2018 Auke Grondsma en Henk van de Beld tekenen samenwerkingsovereenkomst

Samenwerking Siteimprove en Accessibility

Siteimprove en Stichting Accessibility hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De belangrijkste doelen zijn het delen van kennis en het bevorderen van bewustwording van digitale toegankelijkheid op de Nederlandse markt.

Lees verder over 'Samenwerking Siteimprove en Accessibility'
12 maart 2018 Logo Rijksoverheid

Wettelijke plicht toegankelijke websites en apps overheid

Alle overheidsinstanties in Nederland moeten de Europese (open) standaard voor digitale toegankelijkheid gaan toepassen. Op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de ministerraad besloten de standaard wettelijk vast te leggen.

Lees verder over 'Wettelijke plicht toegankelijke websites en apps overheid'
28 februari 2018 Logo Shopping Tomorrow

Shopping Tomorrow expertgroep toegankelijkheid

Accessibility gaat als gastheer samen met VNO-NCW en de Thuiswinkel.org als voorzitter een expertgroep toegankelijkheid verzorgen bij ShoppingTomorrow. Een groep van zo'n 20 experts werken samen aan bewustwording rond het thema toegankelijkheid om daarmee de concurrentiepositie van thuiswinkelorganisaties én die van Nederland te verbeteren.

Lees verder over 'Shopping Tomorrow expertgroep toegankelijkheid'
13 februari 2018 HTML Code voorbeeld

WCAG 2.1 is Candidate Recommendation geworden

WCAG 2.0, Web Content Accessibility Guidelines, is de internationale standaard voor toegankelijke websites. De standaard werd gelanceerd toen net de eerste iPhone op 3G uit kwam, inmiddels 10 jaar geleden. De digitale ontwikkelingen hebben ondertussen niet stilgestaan. Zo heeft het gebruik van mobiele devices als tablets en smartphones een grote vlucht genomen. Dat heeft bijvoorbeeld nogal wat consequenties voor mensen die geen muis kunnen bedienen en afhankelijk zijn van een toetsenbord. De nieuwe standaard WCAG 2.1 is nu als pre-release gelanceerd, de zogenaamde Candidate Recommendation.

Lees verder over 'WCAG 2.1 is Candidate Recommendation geworden'
23 januari 2018 Overhandiging rapport

Digitale toegankelijkheid in de zorg kan beter

Digitale toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking is nog onvoldoende geregeld in de zorgsector. Dit blijkt uit het onderzoek, uitgevoerd door stichting Accessibility, dat vandaag aan de secretaris-generaal van het ministerie van VWS, Erik Gerritsen, is aangeboden.

Lees verder over 'Digitale toegankelijkheid in de zorg kan beter'
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.