Terug naar nieuwsoverzicht

Presentatie rapport digitale toegang tot de zorg

Accessibility heeft in opdracht van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt een onderzoek uitgevoerd naar digitale toegankelijkheid in de zorg. De resultaten staan in het Rapport Monitor Zorg. Dit wordt op 23 januari 2018 aangeboden aan de secretaris-generaal van het ministerie van VWS, Erik Gerritsen. Op 24 januari vindt een inhoudelijke bijeenkomst plaats waarvoor u zich kunt inschrijven.

Logo Bartimeus Sonneheerdt VerenigingBijeenkomst digitale toegankelijkheid in de zorg

Wij doen mee! eHealthweek2018. 20 t/m 26 januariDigitale toegankelijkheid in de zorg is essentieel voor zelfregie bij de ruim 4 miljoen mensen in Nederland met een functiebeperking. Denk aan zelfstandig doktersafspraken inplannen en alle benodigde informatie opzoeken en gebruiken. Zelfregie voor de patiënt is het motto, maar juist voor deze groep patiënten, mensen die vaker frequent gebruik maken van de zorg, is dit een belangrijk punt van aandacht.

In de gastvrije ambiance van het Sint Antonius Ziekenhuis zullen wij u tijdens onze bijeenkomst op 24 januari 2018 meer vertellen over het belang van digitale toegankelijkheid voor uw organisatie. Een goed toegankelijk digitaal patiëntenportaal, toegang tot alle informatie op uw website en apps levert zorgaanbieders een flinke kostenbesparing op, helpt uw patiënten en helpt u te voldoen aan de richtlijnen van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap.

We belichten met behulp van ervaringsdeskundigen het perspectief van de patiënt. Hoe beleeft iemand die niet kan zien bijvoorbeeld het zelf online maken van een afspraak bij het ziekenhuis? Kan dat überhaupt? Hoe zoekt iemand die een motorische functiebeperking heeft online naar de juiste informatie bij zijn zorgaanbieder?

Ook geven wij oplossingsrichtingen aan voor uw eigen organisatie om betere digitale toegankelijkheid in de zorg te realiseren. Voor ziekenhuizen, artsen, maar ook voor ICT-leveranciers en beleidsmakers bij de overheid. Op alle gebieden kunnen we met elkaar samenwerken om deze enorme groep mensen vooruit te helpen.

Gegevens bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats in het St. Antonius Ziekenhuis locatie Utrecht, Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht in het auditorium op de 2e etage. De ontvangst is vanaf 10.00 uur. Het programma is van 10.30 uur tot 12.00 uur en wordt afgesloten met een broodje.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door het aanmeldformulier in te vullen.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.