Terug naar nieuwsoverzicht

‘Sprekende Kwaliteiten’ wint K.F. Hein Stimuleringsprijs 2017

Het project ‘Sprekende Kwaliteiten’ is door de jury van het K.F. Hein Fonds uiterst positief ontvangen en beloond met de Stimuleringsprijs 2017. Het persoonlijkheidsspel is op een toegankelijke manier gedigitaliseerd zodat ook jongeren met een visuele beperking het kunnen gebruiken in hun zoektocht naar een passende baan. Het resultaat is dat studenten met een visuele beperking geheel gelijkwaardig en in hetzelfde tempo dit spel zowel alleen, als samen met anderen kunnen spelen.

Uitreiking KF Hein stimuleringsprijsSamenwerking

De bijzondere samenwerking van Stichting Accessibility met de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en het ICT leerwerkbedrijf van het REA College zag de jury als een win-win situatie; ‘De jury heeft er alle vertrouwen in dat de digitalisering tot een bruikbaar en mooi resultaat gaat leiden dat breed inzetbaar is, zowel binnen als buiten de opleiding’.

 Stichting Accessibility

‘Sprekende Kwaliteiten’ is een toegankelijke digitale vertaling van het ‘Kwaliteitenspel’; een kaartenspel om jongvolwassenen te helpen een antwoord te vinden op belangrijke vragen over hun persoonlijkheid en alles wat daarbij komt kijken op weg naar hun toekomstige baan. Stichting Accessibility is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling. Het originele plan was om het spel voelbaar te maken, d.m.v. 3D printen. Al snel was duidelijk dat een digitale versie, de betere oplossing was. Accessibility heeft nauw samengewerkt met de studenten van het REA College, specifiek de kanjers van EyeforWeb. Samen hebben we hard gewerkt aan een mooi eindresultaat. Het is daarom geweldig nieuws dat de inzet van alle betrokken beloond wordt met deze prachtige prijs.

 Meer informatie over de prijs vindt u op de website van het KF Hein Fonds. 

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.