Terug naar nieuwsoverzicht

Onderzoek naar digitale toegankelijkheid zorgsector in laatste fase

Digitale toegankelijkheid is nog lang geen gemeengoed binnen de Zorg, blijkt uit het lopende monitor-onderzoek in de Zorgsector.

StethoscoopOnderzoek

Naast een technische beoordeling van de websites binnen de Zorg, is er ook kwalitatief onderzoek uitgevoerd bij ziekenhuizen. Uit ons onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Vereniging Bartimeus Sonneheerdt, blijkt dat de digitale toegankelijkheid op dit moment nog een vrij onbekend begrip is binnen de Zorg. Dat terwijl de eigen zelfredzaamheid van de patiënt en de ontwikkelingen in de zorg (e-health) dit tot een steeds belangrijker onderwerp maken. Ook vanuit de wet- en regelgeving zijn er genoeg ontwikkelingen.

Afsluitende bijeenkomst

Samen met betrokken partijen bij dit onderzoek, vertegenwoordigers van belangen- en patiëntenorganisaties en het College van de Rechten van de Mens staan we in een afsluitende bijeenkomst op 21 september stil bij de uitkomsten.en kijken we samen naar aanbevelingen en oplossingsrichtingen. Uiterlijk november worden de bevindingen en het vervolg plan van aanpak door de Vereniging Bartimeus Sonneheerdt en de Stichting gepresenteerd. 

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.