Terug naar nieuwsoverzicht

Al 10.000 mensen willen audiodescriptie

Al meer dan 10.000 mensen hebben de petitie voor meer audiodescriptie bij televisieprogramma’s getekend! Hulde voor het promotieteam van Bartiméus Sonneheerdt, dat met een speciale mini-bios door het land reist om alle handtekeningen te verzamelen. Accessibility ondersteunt de petitie van harte. Het doel is om in september de petitie met 40.000 handtekeningen aan te bieden aan staatssecretaris Sander Dekker.

Dankzij audiodescriptie kunnen blinde en slechtziende mensen een film of televisieprogramma veel beter volgen. Een stem beschrijft de scènes die ze niet kunnen zien. Audiodescriptie is te beluisteren via de Earcatch app die gratis kan worden gedownload. Maar… dan moet de audiodescriptie wel bij een televisieprogramma worden aangeboden! In landen om ons heen wordt audiodescriptie al volop toegepast, maar in ons land lopen we daarin structureel achter. En dat moet gaan veranderen. 

Online petitie

Om audiodescriptie op de kaart te krijgen bij televisieproducenten, omroepbazen en de Nederlandse politiek is Vereniging Bartiméus Sonneheerdt de online petitie www.ikwilaudiodescriptie.nl gestart. 

Kleinste bios op wielen

Om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, reist een promotieteam met de kleinste bios op wielen tot eind september door het land. In de mini-bios kunnen voorbijgangers zelf ontdekken hoe audiodescriptie werkt, en de petitie tekenen.De leden van het promotieteam zijn zelf blind of slechtziend, dus zij kunnen uit eigen ervaring vertellen hoe belangrijk audiodescriptie voor hen is. Zaterdag 10 juni was een historische dag: het promotieteam haalde de 10.000e handtekening binnen op de EO Jongerendag! 

Den Haag

Eind september arriveert het team met de mini-bios in Den Haag, om de petitie aan te bieden aan de staatssecretaris. Het doel is om dan minstens 40.000 handtekeningen binnen te hebben gehaald, zodat we spreektijd in de Tweede Kamer krijgen om uit te leggen waarom audiodescriptie zo hard nodig is.

 Waar kom je de mini-bios tegen?

Nieuwsgierig geworden naar de mini-bios? Hier zie je wanneer het promotieteam bij jou in de buurt is. Kom langs, probeer zelf uit hoe audiodescriptie werkt en teken de petitie!

 29 juni  Middelburg (onder voorbehoud)
 13 juli  Almere
 27 juli  Roermond
 3 augustus  Zwolle
 17 augustus  Groningen
 31 augustus  Leeuwarden
 7 September  Assen
 14 september  Hilversum
 26 september  Den Haag

 

Je kunt de petitie natuurlijk ook nú al tekenen op www.ikwilaudiodescriptie.nlHartelijk dank voor je steun!

 Meer informatie over de Earcatch app: Earcatch.nl

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.